Την προφυλάκιση της βουλευτού Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Τις επόμενες ημέρες τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο πρέπει να αρθεί η διαφωνία του εισαγγελέα με τις δυο ανακρίτριες. Αν, δηλαδή, πρέπει να προφυλακισθεί ή να κρατηθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή.
Σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκου, η Ζαρούλια είναι ύποπτη τέλεσης και νέων εγκλημάτων αν αφεθεί ελεύθερη.
Το σκεπτικό κινείται στο κλίμα του κατηγορητηρίου, το οποίο της καταλογίζει προτροπή σε εγκλήματα με τις ομιλίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μάρτυρες ως κηρύγματα μίσους. Πολλές από αυτές είχαν και ρατσιστικά μηνύματα.
Η Ζαρούλια απολογήθηκε την Τετάρτη, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, θεωρείται μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.
Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης, ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από