Μια ακόμα διάκριση έρχεται για την ελληνική ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού εκτός από την πρόκριση τους «16» της διοργάνωσης, υπάρχουν και οι ατομικές διακρίσεις. Έτσι λοιπόν η αγγλική εφημερίδα «Guardian» συμπεριέλαβε τον Κώστα Μανωλά μέσα στους 10 παίκτες αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα για τον 23χρονο σέντερ μπακ αναφέρει πως αποτελεί έναν εκ των πιο περιζήτητων παικτών στην Ευρώπη που δεν αγωνίζεται στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (σ.σ Αγγλικό, Ισπανικό, Γερμανικό, Ιταλικό και Γαλλικό).

Ενώ αναφέρει πως ήδη πριν το Μουντιάλ πολλές ομάδες είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του και σίγουρα με τις εμφανίσεις που κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός από αυτή της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία, το ενδιαφέρον θα αυξηθεί.

Τέλος αναφέρει πως θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό κεντρικό αμυντικό ακόμα και σε ομάδα της Premier League.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Χουάν Κάρλος Παρέδες (Εκουαδόρ), Ένερ Βαλέντσια (Εκουαδόρ), Ντιβόκ Όριτζι (Βέλγιο), Μουχάμεντ Μπέσιτς (Βοσνία), Χοσέ Χουάν Βάσκες (Μεξικό), Τσαρλς Αράνγκις (Χιλή), Τζιανκάρλο Γκονζάλες (Κόστα Ρίκα), Άχμεντ Μούσα (Νιγηρία), Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη).

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα είναι βρετανική δεν υπάρχει κανένας παίκτης από την εθνική Αγγλίας καθώς αναγνωρίζουν την κάκιστη παρουσία των «τριών λιονταριών» στο Μουντιάλ αυτό.