Σε ηλικία 82 ετών, ο πρώην πανίσχυρος κυβερνήτης του Τόκιο και συγγραφέας Σιντάρο Ισιχάρα αρνείται να καταθέσει «τα όπλα» και ανακοίνωσε ότι ίδρυσε το «Κόμμα της Επόμενης Γενιάς».

Ο Ισιχάρα κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη περίπου 20 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην παλαιστής Αντόνιο Ινόκι ο οποίος αφού αποσύρθηκε από τα ρινγκ ασχολείται πλέον με την πολιτική. Όλα τα κορυφαία στελέχη του Κόμματος της Επόμενης Γενιάς είναι άνω των 70 ετών.

«Είναι καθήκον μας να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους της επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Ισιχάρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει το κόμμα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισιχάρα, ο οποίος προέρχεται από την εθνικιστική δεξιά, προσπαθεί να ιδρύσει κόμμα: λίγο αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνήτη του Τόκιο, τον Οκτώβριο του 2012, είχε τεθεί επικεφαλής του Κόμματος της Αυγής.

Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του κόμματος αυτού ήταν γύρω στα 73 έτη. Στη συνέχεια προσπάθησε να συνεργαστεί με τον 40χρονο δήμαρχο της Οσάκα Τόρου Χασιμότο όμως ο «γάμος» μεταξύ των δύο εκρηκτικών προσωπικοτήτων της Ιαπωνίας ήταν αναπόφευκτο να καταλήξει σε διαζύγιο.