Τεράστια νίκη που του έδωσε και την πρόκριση, σημείωσε ο Νικ Κύργιος στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, επιβεβαιώνοντας όσους τον θεωρούν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις.

Ο 19χρονος ομογενής από την Αυστραλία κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα να επικρατήσει του Γάλλου Ρισάρ Γκασκέ με 3-2 σετ, ο οποίος ήταν Νο 13 στο ταμπλό του τουρνουά.

Το κατόρθωμα του Κύργιου γίνεται ακόμη σημαντικότερο, αν υπολογίσει κανείς ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ και έσωσε εννιά match points του Γάλλου, κατάφερε όμως να γυρίσει το παιχνίδι και τελικά να επιβληθεί με 10-8 στο πέμπτο και αποφασιστικό σετ, για να πάρει τη νίκη με 3-6, 6-7, 6-4, 7-5, 10-8. Όλα αυτά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που το 2007 είχε φτάσει ως τα ημιτελικά του Γουίμπλεντον και σήμερα βρίσκεται στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο επόμενος αντίπαλος του Κύργιου, ο Τσέχος Βέσελι, είναι Νο 68 στον κόσμο και χρειάστηκε και αυτός πέντε σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του επίσης Γάλλου Γκαέλ Μονφίς 7-6, 6-3, 6-7, 6-7, 6-4 και να προκριθεί στον 3ο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του ζευγαριού Κύργιος-Βέσελι θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 2 στο κυρίως ταμπλό.