Ο αργεντινός προπονητής Χοσέ Πέκερμαν οδήγησε την Κολομβία, με ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα, στη δεύτερη νίκη της με σκορ 2-1 επί της Ακτής του Ελεφαντοστού και άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την πρόκριση στη φάση των 16.

Οι Λατινοαμερικάνοι είχαν τρεις πυλώνες στην καθοριστική νίκη επί των Ιβοριανών. Τον 38χρονο αρχηγό της Μάριο Γέπες, ο οποίος δέσποζε στο κέντρο της άμυνας. Τον αμυντικό χαφ Κάρλος Σάντσες ο οποίος ήταν σκιά του Γιάγια Τουρέ και αποδείχθηκε σπουδαίος μαχητής στη μεσαία γραμμή, και τον μεσοεπιθετικό Χουάν Κουαδράδο ο οποίος βραχυκύκλωσε την άμυνα των Αφρικανών.

Οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν 2-0, με κεφαλιά του Ροντρίγκες (64′) υποδειγματικό πλασέ του 21χρονου Χουάν Κιντέρο (70′), ενώ είχαν δοκάρι με τον Κουαδράδο (59′). Ο Πέκερμαν τόνισε ότι η Κολομβία δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις δύο νίκες και στάθηκε στους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τεχνικός της Ακτής του Ελεφαντοστού Σαμπρί Λαμουσί τόνισε ότι η ομάδα του δεν άξιζε την ήττα, ωστόσο άργησε να κάνει τις αλλαγές.

Οι Ελέφαντες, με σύστημα 4-2-3-1, είχαν κινητήριο μοχλό τον Γιάγια Τουρέ. Σκιά του 31χρονου αμυντικού μέσου της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Σάντσες, ο οποίος είχε βοήθειες από τον Αγκιλάρ.

Η Ακτή του Ελεφαντοστού παρουσίασε αδυναμίες στις γρήγορες κόντρα επιθέσεις, ενώ έχασε το «μυαλό» της στο κέντρο της άμυνας. Ο δυναμικός στόπερ Ντιντιέ Ζοκορά συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες και δεν αγωνιστεί κόντρα στην Εθνική μας.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι διεθνείς μας;

1. Τη δυνατή μεσαία γραμμή των Ιβοριανών. Ο Τουρέ είναι ο «εγκέφαλος» και οι Ντιε, Τιοτέ κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

2. Τους επιθετικούς Ζερβίνιο, Γκραντέλ, Μπονί, Καλού και τον μπαρουτοκαπνισμένο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός της Ρόμα Ζερβίνιο με εντυπωσιακό σλάλομ μείωσε το σκορ (73′). Οι Γκραντέλ, Μπονί δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο ματς. Ο Καλού μπήκε αλλαγή (67′ αντί του Γκραντέλ) και ο Ντρογκμπά πήρε τη θέση του Μπονί (60′).

3. Επικίνδυνος είναι ο δεξιός μπακ Ζερζ Οριέ, ο οποίος αφήνει την άμυνά του και μετατρέπεται σε εξτρέμ.

4. Οι Αφρικανοί έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και γίνονται επικίνδυνοι με τις κάθετες πάσες του Τουρέ. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Ζερβίνιο.