Νέος γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξελέγη ο μέχρι πρότινος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιάννης Μοίρας κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη τη δεύτερη μέρα των εργασιών του εθνικού συμβουλίου του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο του κόμματος.

Ο νέος γραμματέας θα έχει την ευθύνη της οργανωτικής αναδιάρθρωσης του κόμματος, όπως εξήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Αναπληρωτής γραμματέας αναλαμβάνει ο συνυποψήφιός του στον δεύτερο γύρο, Θανάσης Μπέλτσος.

Εκτός από τους κ.κ. Μοίρα και Μπέλτσο, υποψήφιοι γραμματείς ήταν η πρώην βουλευτής Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, ο Γιάννης Καλογερόπουλος, ο Σπύρος Κούρτης ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο Στράτος Μπεγνής και η Κατερίνα Πουλάκη.

Το Σάββατο, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκεστο εκλογικό αποτέλεσμα, και στην ανάγκη ριζικής οργανωτικής αναδιάταξης, ενώ ζήτησε την έγκριση του σώματος για να ξεκινήσει η διαδικασία προσέγγισης και συνεργασίας με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και πρόσωπα.

Τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου τα οποία μίλησαν στη συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου 11 ώρες, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το μέλλον του κόμματος, και άσκησαν κριτική για δυσλειτουργίες κυρίως στο οργανωτικό επίπεδο.