Πιο έτοιμος, πιο έμπειρος και πιο σίγουρος από ποτέ, αλλά με τις γνωστές εμμονές του να τον κυνηγούν, επιστρέφει ο Αγγελος Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ, για να διευρύνει το ρεκόρ του προπονητή με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο του Δικεφάλου, αλλά και να κλείσει κάποιες υποθέσεις που πιστεύει ότι άφησε ανοικτές φεύγοντας το 2004. Αυτή την αίσθηση τουλάχιστον έδωσε με τη στάση του στη χθεσινή επίσημη παρουσίασή του.

Επιστρέφει στην Τούμπα έπειτα από δέκα χρόνια, σε μια περίοδο όπου τα πέτρινα χρόνια που έζησε στον πάγκο της αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Οχι όμως για τον ίδιο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι νιώθει σαν να μην έφυγε ποτέ. Οι εμμονές του τον ακολουθούν και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη στάση που είχε απέναντι τους εκπροσώπους του Τύπου. «Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε μαζί. Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μου να ξεχάσω τι έγινε και τι έχω περάσει εδώ» είπε και πέρασε στην επίθεση: «Γνωρίζω ότι έχετε πρόβλημα με μένα. Ηδη γράφετε ότι δεν μπορώ τους μεγάλους παίκτες, ότι είμαι δέκα χρόνια πίσω, έχετε ήδη αρχίσει. Η απειλή πλέκεται σαν αράχνη. Δεν φοβάμαι την απειλή. Μόνον τον Θεό φοβάμαι».

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του. Εχοντας να επιδείξει εντυπωσιακά στατιστικά στις τέσσερις προηγούμενες φορές που κάθησε στον πάγκο του Δικεφάλου –μετρά 127 αγώνες πρωταθλήματος με απολογισμό 80 νίκες (63%), 22 ισοπαλίες (17%) και 25 ήττες (20%) –ένιωσε την ανάγκη να ξεκινήσει επιθετικά την πέμπτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας και αυτό δείχνει ανασφάλεια.

Οταν ένας προπονητής με καλά στατιστικά, με δέκα χρόνια προπονητικής εμπειρίας επιπλέον στην πλάτη του και με την οικονομική στήριξη ενός παράγοντα όπως ο Ιβάν Σαββίδης παραμένει κολλημένος στο παρελθόν, το λιγότερο που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος είναι ότι αδικεί τον εαυτό του.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι πλέον πιο τολμηρός. Χθες τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ, απαξίωσε το επιχείρημα «για όλα φταίει το κατεστημένο», ενώ έστειλε μηνύματα και προς τους φιλάθλους, μερίδα των οποίων είναι φανατικοί υποστηρικτές του. Τους ζήτησε να είναι πλάι στην ομάδα συνέχεια και να μη δώσουν δικαίωμα για τιμωρίες.

Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά το ρόστερ, τις μεταγραφές που θα γίνουν και τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Το μόνο που είπε είναι ότι οι Μαντούρο και Μάρτενς θα έρθουν μία εβδομάδα με δέκα ημέρες πριν από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αξιολογηθούν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και μεγάλες μεταγραφές, επισημαίνοντας ότι οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να είναι μεγάλοι μέσα στο γήπεδο και όχι στα λόγια.

Οσον αφορά τον στόχο που θα θέσει ο ίδιος για την ομάδα φέτος, επανέλαβε το γνωστό του «τον Μάιο να είμαστε καλά και να πετύχουμε αυτό που δεν πέτυχε η ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια», δίχως να ξεκαθαρίζει τι σημαίνει αυτό. Συμπλήρωσε πάντως ότι τους τίτλους δεν τους ζητάει ο κόσμος αλλά η ίδια η ομάδα. «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι μεγάλη ομάδα και να μην το ζητάς αυτό» είπε χαρακτηριστικά.