Κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, από την Αλβανία στην Ελλάδα, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Γαβρολίμνη Ναυπακτίας και στην Άνω Βασιλική Μεσολογγίου τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 46, 38 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Επίσης, συνελήφθησαν ακόμη πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 25 έως 51 ετών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από έρευνες που έκανε το τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο 46χρονος παρελάμβανε από διάφορες πόλεις της Αλβανίας ομοεθνείς του, οι οποίοι δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου στην Ελλάδα, και τους μετέφερε σε αφύλακτη διάβαση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στην Κακαβιά. Στη συνέχεια περνούσε νόμιμα με το αυτοκίνητό του από τον έλεγχο διαβατηρίων, έχοντας συνήθως κάποιον ανήλικο μαζί του, ώστε να μην κινεί υποψίες. Όταν απομακρυνόταν από το σημείο που γινόταν ο έλεγχος, ο 46χρονος συναντιόταν με τους αλλοδαπούς που είχαν μπει στην Ελλάδα από την αφύλακτη συνοριακή διάβαση. Εκεί οι αλλοδαποί επιβιβάζονταν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, ενώ 46χρονος προπορευόταν, ώστε να ελέγχει τον δρόμο για πιθανούς αστυνομικούς ελέγχους.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί μεταφέρονταν κυρίως στην Αθήνα, ενώ κάθε ένας πλήρωνε για το ταξίδι περίπου 500 ευρώ.

Σε σωματικές έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στον 46χρονο, τον 38χρονο και τον 15χρονο, βρήκαν μεταξύ άλλων 12 κινητά τηλέφωνα με 15 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και 2.435 ευρώ, 5.600 λεκ Αλβανίας και 1.000 σελίνια Κένυας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται, προκειμένου απολογηθούν στον ανακριτή Μεσολογγίου.