«Ο στόχος είναι, τον Μάιο να είμαστε καλά» είπε ο Αγγελος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ αλλά νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ» διαπίστωσε και τα πράγματα ήταν έτσι ακριβώς. Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου, φαίνεται να μην έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, όσον αφορά την προσέγγιση του για το ποδόσφαιρο γενικότερα και για τον ΠΑΟΚ ειδικότερα.

«Ελπίζω να μας βοηθήσει όλους και πρώτα εμένα η Παναγιά να κάνω το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων και των φίλων της ομάδας πραγματικότητα. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη.

Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Να μας βοηθήσει όλους ο Θεός να τα κάνουμε καλά. Δεν είναι ώρες για πανηγυρισμούς γιατί ακούω πάρα πολλά» είπε, ενώ ξεκαθάρισε, ότι η ευθύνη για την πορεία της ομάδας από δω και πέρα είναι αποκλειστικά δική του, λέγοντας: «Η ευθύνη είναι μεγάλη. Αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά τότε φταίει ο προπονητής κι αυτός ο προπονητής είμαι εγώ. Όταν η ομάδα δε θα πηγαίνει καλά θα φταίει ο Αναστασιάδης. Η λέξη δικαιολογία δεν υπάρχει. Άκουγα διάφορα. Έφταιγε εκείνο, έφταιγε το άλλο, φταίνε οι διαιτητές. Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Μας φταίει η Αθήνα και άλλα τέτοια. Δε μας φταίει κανείς. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς με πρώτο εμένα, αυτά όλα να τα περάσουμε. Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Εγώ αυτά τα λέω από το 1996. Να τα κάνουμε πράξη τώρα. Να με βοηθήσει η Παναγία να τα κάνω καλά. Σας ενημέρωσα όλους, ενημερώνω και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δε μας φταίει κανείς. Αυτό να γίνει πεποίθηση. Κι αυτό θα είναι το πρώτο μήνυμα που θα περάσω στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η διαφορετική φιλοσοφία με εμένα. Θα το γνωρίσετε πρώτα εσείς και θα το μάθουν και τα παιδιά πολύ καλά. Δικαιολογίες, σημαίνει ότι δεν παίρνεις τίποτα. Κι όταν δικαιολογείσαι λες ψέματα, κι εγώ τα σιχαίνομαι τα ψέματα. Τα ξεκαθαρίζουμε όλα από την αρχή για να είμαστε εντάξει. Υπάρχουν παίκτες, που δεν αντέχουν το βουητό της Τούμπας. Αν δεν το αντέχεις, δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να σε χειροκροτήσει αλλά και για να σε γιουχαΐσει. Στο χέρι μας είναι να τους κάνουμε να μας χειροκροτούν. Ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να τρέχουμε συνέχεια στους διαιτητές και να δημιουργούμε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, γιατί το πρόβλημα γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Σας αρέσει να γράφετε για το κατεστημένο της Αθήνας και να χαϊδεύετε τον κόσμο. Αυτά είναι δικαιολογίες. Όταν πήραμε το Κύπελλο, πήραμε και 120 εκατομμύρια πριμ ήθους γιατί δεν είχαμε κόκκινη κάρτα».

Όσον αφορά τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος, ο Άγγελος Αναστασιάδης, έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο, λέγοντας: «Εσείς πιστεύετε ότι τον τίτλο τον ζητάει ο κόσμος; Κάνετε λάθος. Η ομάδα αυτή είναι υποχρεωμένη να ζητάει τίτλους. Δεν μπορεί να λες ότι είσαι μεγάλη ομάδα και να μην ζητάς τίτλους. Το θέμα είναι πως θα τους πάρεις. Εγώ παρακαλάω την Παναγιά να πετύχουμε τον Μάιο ότι δεν πετύχαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρέπει όμως να πω και κάτι για τον κόσμο που είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Η βοήθεια του στο 99% των περιπτώσεων, είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί όμως τις 99 φορές να είσαι εκεί και την μία να τα κάνεις κομμάτια. Αυτό που ζητάω, είναι να μην υπάρξει αυτή η μία. Γιατί αν υπάρξει, το παίρνουν όλοι οι άλλοι με πρώτους εμάς και το κάνουν δικαιολογία. Πρέπει λοιπόν να είναι 100% εδώ για να μην φτάσει κάποιος να κατηγορήσει τον κόσμο, ότι είναι εμπόδιο στον στόχο. Εγώ πάντα ενημερώνω για την κατάσταση, πριν αυτή συμβεί. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει το μήνυμα. Να πάμε όλοι μαζί. Μπορεί να κάνουμε λάθη με πρώτο εμένα. Όποιος δουλεύει περισσότερο κάνει και περισσότερα λάθη. Ας το καταλάβει ο κόσμος που αγαπάει πολύ την ομάδα, να μην την πνίξει».

Όσον αφορά την αξιολόγηση του υλικού, ξεκαθάρισε ότι δε έχει ακόμη εικόνα και συμπλήρωσε: «Αυτούς που έχουν συμβόλαια, θα τους δούμε αγωνιστικά και θα αποφασίσουμε. Έχουν κληθεί η Μαντούρο και Μάρτενς, να έρθουν μια εβδομάδα πριν από τους υπόλοιπους, γιατί χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Θα είναι εδώ, θα δουλέψω μαζί τους για να ενσωματωθούν όταν επιστρέψουν και οι υπόλοιποι παίκτες».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο αν θα γίνουν ηχηρές μεταγραφές, λέγοντας: «Πιστεύετε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλει μεγάλους παίκτες και λέει ότι πάει για να πάρει τίτλο; Αυτοί που θα έρθουν όμως δεν είναι μεγάλοι στο όνομα, αλλά μεγάλοι μέσα στο γήπεδο. Με τον Αναστασιάδη, το ίδιο πρόβλημα θα έχει και ο Κίτσιου που είναι 19 χρονών και ο 32χρονος, αν δεν είναι μεγάλοι μέσα στο γήπεδο».

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, δεν απέφυγε να δείξει τις διαθέσεις του απέναντι και στους εκπροσώπους του Τύπου, αφού στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Γνωρίζω ότι έχετε πρόβλημα με μένα. Γνωρίζω ποια είναι η δουλειά σας, αλλά δυστυχώς για εσάς, η δική μας δουλειά είναι διαφορετική. Πρέπει να δίνουμε σε εσάς, αυτό που είναι καλό για την ομάδα και όχι προσωπικά για εμάς. Η δουλειά που θα γίνεται εδώ θα είναι για το καλό της ομάδας. Αν σας δίναμε να γράφετε δύο σελίδες την ημέρα, θα ήταν καλό για εσάς, ίσως και για εμάς, αλλά θα ήταν κακό για την ομάδα. Μερικοί από εσάς θα παρεξηγήσετε αυτά που σας λέω. Ενάντια στο δικό μου το συμφέρον μπορεί να πάω, όμως ενάντια στο συμφέρον του ΠΑΟΚ απαγορεύεται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε μαζί. Κάθε μέρα, κοιμάμαι με την απειλή και δεν το ξεχνάω ποτέ. Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μου να ξεχάσω τι έγινε και τι έχω περάσει εδώ. Διαβάζω την βιογραφία του Φέργκιουσον ο οποίος λέει, ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας, στα πιο αρνητικά αποτελέσματα, δεν ένιωσε απειλή. Εγώ νιώθω την απειλή, προτού έρθω εδώ. Ήδη γράφετε ότι δεν μπορώ τους μεγάλους παίκτες, ότι είμαι δέκα χρόνια πίσω, έχετε ήδη αρχίσει. Η απειλή πλέκεται σαν αράχνη. Δεν την φοβάμαι την απειλή. Μόνον τον θεό φοβάμαι».