H Mitsubishi Ελβετίας θέλοντας να διαπιστώσει – και στην πράξη – τον οικονομικό χαρακτήρα του νέου υβριδικού της Outlander PHEV, επιστράτευσε έναν πρώην πιλότο της Swiss Airbus, τον Felix Egolf, ο οποίος πραγματοποίησε ένα ταξίδι οικονομίας από την Ελβετία ως το Άμστερνταμ με ένα μόνο φουλάρισμα. Το συγκεκριμένο υβριδικό μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και έναν βενζίνης, με τη συνολική ισχύ του να αγγίζει τους 203 ίππους.

Ο παλαίμαχος αεροπόρος είχε στη διάθεση του πριν από λίγο καιρό, το νέο υβριδικό μοντέλο, με γεμάτο το ρεζερβουάρ και πλήρως φορτισμένη την μπαταρία του. Έπειτα από τρεις ημέρες και έχοντας διανύσει 830,2 χλμ. το ιαπωνικό SUV πέτυχε μέση κατανάλωση 5,44 λτ./100 χλμ. συν περίπου 1 kWh ρεύματος/100 χλμ. Και όλα αυτά χωρίς ενδιάμεσο ανεφοδιασμό. Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε και στην πράξη η αυτονομία που ανακοίνωσε το εργοστάσιο (824 χλμ.)

.

Το Outlander PHEV έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για απόσταση 52 χλμ, κάτι που θα χαροποιήσει τους οικολόγους εραστές της απόδρασης με SUV.