Ο Κώστας Μανωλάς και ο Γιώργος Τζαβέλλας συμφώνησαν πως στόχος στην πρεμιέρα της Εθνικής το Σάββατο, κόντρα στην Κολομβία, είναι να κάνουν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

«Νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από την Ελλάδα, αλλά προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», είπε ο Μανωλάς.

«Είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες, αλλά μένουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας κομμάτι. Είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε την Κολομβία. Θα είναι πολύ δύσκολο να μας βάλουν γκολ και πρόκειται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε», είπε ο Τζαβέλλας. Σε ότι αφορά τα δυνατά σημεία της Κολομβίας οι δύο παίκτες τόνισαν:

Μανωλάς: «Η Κολομβία έχει παίκτες κλάσης στην επίθεση αλλά κάθε Έλληνας έχει πολλές εμπειρίες από τα παιχνίδια που έχει παίξει στο παρελθόν και δεν πρέπει να φοβηθούμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε για τη νίκη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το Σάββατο».

Τζαβέλλας: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην επίθεση και πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε. Το παιχνίδι της Κολομβίας είναι λίγο άναρχο όταν δεν της βγαίνουν πράγματα στο παιχνίδι της και αν καταφέρουμε να τους εξουδετερώσουμε εκεί, θα τα πάμε καλά. Έχουμε δουλέψει πολύ καιρό πάνω σε αυτήν την επίθεση και πιστεύω πως θα φανούμε αντάξιοι. Ακόμη και να μην κερδίσουμε, νομίζω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, ο Μανωλάς ρωτήθηκε για το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα λέγοντας: «Η δουλειά μου ανταμείβεται. Δοξάζω τον Θεό που είμαι υγιής και μπορώ να παίζω το αγαπημένο μου άθλημα. Νιώθω ευλογία που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική και στον Ολυμπιακό στον οποίο βρίσκομαι».

Τέλος, αναφερόμενος στην Εθνική είπε: «Το μέταλλο αυτής της ομάδας έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2004 ανεβήκαμε σκαλοπάτια. Οι μεγαλύτεροι μαθαίνουν σε εμάς και αυτό ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς τα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ καλό που μας μαθαίνουν περισσότεροι λαοί. Η Ελλάδα μεγάλωσε και αυτό πρέπει να το αποδεχθούν τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό».