Με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Νάιντου για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, συνεχίζεται από το πρωί για 44η μέρα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας εφετών θα παραθέσει το νομικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση και στη συνέχεια, αναλύοντας το σκεπτικό του, θα ζητήσει την ενοχή ή την αθώωση των πέντε κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης και δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου.

Οι τρεις πρώτοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους δύο τελευταίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 10 και 15 ετών, αντιστοίχως.

Δεκάδες ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Από το σύνολο των κατηγορουμένων μόνο ο Παναγιώτης Σαξώνης ομολόγησε την υπεξαίρεση, που σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ανέρχεται σε 17,9 εκατ. ευρώ.

Στην απολογία του, ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε ότι είναι αθώος και κάλεσε τους δικαστές, εάν δεν βρουν έστω ένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή του, να διώξουν τη λάσπη από το πρόσωπό του και να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψή του.