Παιχνίδι τακτικής ακολουθεί ο Ολυμπιακός στο θέμα της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά. Η κόντρα με την Μπενφίκα δημιούργησε ερωτηματικά, ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα, αλήθειες και ψέματα αναφορικά με την υπόθεση του 23χρονου διεθνούς στόπερ.

1. Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται να πουλήσει τον Μανωλά. Η συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας προφανώς θα ανεβάσει την τιμή του στην αγορά.

2. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου με αγοροπωλησίες ποδοσφαιριστών. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία τρία χρόνια ότι διαθέτουν καλές γνώσεις της αγοράς, εκτιμώντας σωστά το «ποδοσφαιρικό προϊόν» στο κατάλληλο τάιμινγκ. Παραδείγματα αποτελούν οι Μήτρογλου, Μιραλάς, Ριέρα, Φέισα, Τζιμπούρ, Αμπντούν, Βάις, Φετφατζίδης, Μασάντο.

3. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τη συνεργασία με γραφεία μάνατζερ υψηλού κύρους και δεν είναι τυχαίο που ο γνωστός ατζέντης Μίνο Ραϊόλα ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα μαζί με τον 22χρονο ελβετό διεθνή μεσοεπιθετικό της Φούλαμ, Παϊτίμ Κασάμι, και συμφώνησε για τετραετές συμβόλαιο.

4. Οι Πειραιώτες διατηρούν καλές σχέσεις με την Μπενφίκα. Η μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα το καλοκαίρι του 2013 άνοιξε τον δρόμο της συνεργασίας των δύο συλλόγων. Οι Αετοί της Λισαβόνας είχαν δαπανήσει 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του σέρβου αμυντικού μέσου.

Μετά την πώληση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ την περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έναντι 15,1 εκατ. ευρώ, ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επομένως, είναι λογικό η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας να φυλάει σαν κόρη οφθαλμού τον διεθνή σέντερ μπακ και να τον προστατεύει από κάθε είδους επιθέσεις οι οποίες προφανώς απειλούν να πλήξουν το προφίλ του. Η θέση του Ολυμπιακού το περασμένο Σάββατο ότι «ο Μανωλάς προφανώς δεν πωλείται ούτε με 7,5 ούτε με 10 εκατ. ευρώ, όπως ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν» ήταν η απάντηση στην ανακοίνωση της Μπενφίκα ότι «δεν έκανε καμία απολύτως πρόταση ούτε 7,5 εκατ. ευρώ, ούτε ένα ευρώ για τον Ελληνα Κώστα Μανωλά, ούτε σχεδιάζει να κάνει».

Και ο Ολυμπιακός πουλάει ποδοσφαιριστές, αλλά και η Μπενφίκα αγοράζει παίκτες που επιθυμεί.