Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Στίβεν Τζέραρντ, μίλησε σε συνέντευξη τύπου, μετά την Σαββατιάτικη προπόνηση της Αγγλίας στο Μαϊάμι, για τα «τρία λιοντάρια» και μεταξύ άλλων είπε πως η ομάδα έχει το ταλέντο και την ικανότητα να διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παράλληλα,δήλωσε χαρούμενος με την επιλογή του Ρόι Χόντσον να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Αγγλίας.

«O Kαπέλο δεν με πίστευε ως αρχηγό της Αγγλίας ενώ ο Χόντσον με πιστεύει. Είμαι ο αρχηγός της Αγγλίας και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση», είπε αρχικά ο 34χρονος παίκτης της Λίβερπουλ και συνέχισε:

«Θέλω τους Λάμπαρντ, Ρούνεϊ και Γιαγκέλκα να είναι συμπαραστάτες μου αλλά προτιμώ να είμαι αρχηγός παρά δεύτερος αρχηγός».

Όσον αφορά την 11αδα της Αγγλίας: «Έχουμε επιλογές σε πολλές θέσεις και ο προπονητής θα μπορούσε να επιλέξει τέσσερις ή πέντε ομάδες για τον αγώνα με την Ιταλία».

Για το ταλέντο των παικτών: «Αυτό είναι που μου δίνει ελπίδα ότι όποιους παίκτες και να διαλέξει ο προπονητής αυτοί που θα βρίσκονται στον πάγκο διαθέτουν ταλέντο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις».

Για τους «ρούκις»: Οι νέοι παίκτες έχουν παραστάσεις από τις ομάδες που αγωνίζονται και είναι κάτι που έχω καταλάβει στην προπόνηση. Είναι έτοιμοι να παίξουν και αυτός είναι ο καλύτερος λόγος που έχω να πω γι΄αυτούς».