Οι τραυματισμοί των Ρόμπιν φαν Πέρσι και Αλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν στα χθεσινά παιχνίδια προετοιμασίας τρόμαξαν Ολλανδούς και Αγγλους, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους Ιταλούς η ισοπαλία (1-1) με το Λουξεμβούργο.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αποχώρησε τραυματισμένος στο ημίχρονο της αναμέτρησης των Οράνιε με την Ουαλία. Το ιατρικό τιμ των Ολλανδών υποστηρίζει πάντως πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Μάρτιο, ο Φαν Πέρσι δεν έχει αγωνιστεί ολόκληρο 90λεπτο. Οι Οράνιε πάντως νίκησαν με 2-0 με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν που ήταν σκόρερ του πρώτου γκολ και δημιουργός του δεύτερου (Λενς).

Τραυματισμένος αποχώρησε από το φιλικό της Αγγλίας με τον Ισημερινό και ο Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν προκαλώντας ανησυχία στον προπονητή του Ρόι Χότζσον.

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο Μαϊάμι έληξε ισόπαλο 2-2 και σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Αντόνιο Βαλέντσια και Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο τελευταίος έγινε ο μόλις δεύτερος άγγλος διεθνής που αποβάλλεται σε φιλικό παιχνίδι των Τριών Λιονταριών. Ο πρώτος ήταν ο αμυντικός της Λιντς Τρέβορ Τσέρι, σε ματς με την Αργεντινή τον Ιούνιο του 1977.

Οι δύο παίκτες που συνεπλάκησαν και αντίκρισαν κόκκινη κάρτα θα αγωνιστούν κανονικά στο Μουντιάλ.

n Ψυχρολουσία για τους Ιταλούς που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με το Λουξεμβούργο, στην Περούτζια. Ο προπονητής της Σκουάντρα Ατζούρα Τσέζαρε Πραντέλι δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «δοκιμάσαμε ορισμένα πράγματα τα οποία χρειάζονται βελτίωση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ξέρω πως θα έχουμε ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο».