Ο Τζέραρντ Πικέ «συνελήφθη» από την κάμερα να λέει στον προπονητή της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ότι ο -συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα- Σεσκ Φάμπρεγας φεύγει από την ομάδα.

Ο Φάμπρεγας μεταγραφηκε στους «μπλαουγκράνα», στους οποίους έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του, το 2011, ύστερα από οκταετή θητεία στην Άρσεναλ. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 27χρονο μέσο.

Πικέ και Ντελ Μπόσκε εμφανίστηκαν μαζί σε εκδήλωση στην Γουάσινγκτον, όπου προετοιμάζεται ενόψει του Μουντιάλ η εθνική Ισπανίας και φαίνεται ότι η κάμερα κατέγραψε τους δύο άνδρες να συζητούν για τον Φάμπρεγας και την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα έναντι του ποσού των 33 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτός (σ.σ. ο Φάμπρεγας) μου είπε ότι το θέμα έχει ήδη τελειώσει» φέρεται να λέει στον εκλέκτορα των «φούριας ρόχας» ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, ο οποίος είναι στενός φίλος του Φάμπρεγας, με τον οποίο αναδείχθηκαν μαζί μέσα από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, και προσθέτει: «Φεύγει κιόλας, 33 εκατομμύρια ευρώ είπε».

Ο Φάμπρεγας επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, μόλις η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα άρχισε να χάνει τη… λάμψη της και δεν κατάφερε ποτέ να «κερδίσει» το απαιτητικό κοινό του «Καμπ Νου», παρότι πέτυχε και δημιούργησε αρκετά γκολ. Ο σύλλογος της Καταλονίας δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο τη σεζόν 2013-14, με αποτέλεσμα ο Χεράρδο Μαρτίνο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία και να τον αντικαταστήσει ο Λουίς Ενρίκε.