Ο Ρονάλντο ξαναχτυπά. Ο θρύλος του βραζιλιανικού ποδοσφαίρου – παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σελεσάο το 2002 – και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόνισε ότι η χώρα του έφερε σε πέρας μόλις το 30% των έργων των οποίων είχε υποσχεθεί, πράγμα για το οποίο ντρέπεται.

Το Μουντιάλ ξεκινά στις 12 Ιουνίου και μέχρι τώρα τα προβλήματα για τη χώρα του καφέ είναι πολλά. Τα έργα που έχουν γίνει έχουν συνδυαστεί με προβλήματα στην παράδοση και στην κατασκευή, με θανάτους εργατών και πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο για το υψηλό κόστος.

«Ντρέπομαι για τους Βραζιλιάνους που περίμεναν μεγάλες επενδύσεις και μεγάλη κληρονομιά από αυτές. Υποσχεθήκαμε να ανοικοδομήσουμε τα αεροδρόμια, να βελτιώσουμε τα μεταφορικά μέσα και τις υποδομές. Λυπάμαι για όλα αυτά που υποσχεθήκαμε και δεν τα κάναμε.

» Έχουμε κάποιους αριθμούς και μόνο το 30% των πραγμάτων που υποσχεθήκαμε θα γίνουν μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό το νούμερο είναι η μοναδική μου ανησυχία, για αυτό ντρέπομαι. Οι άνθρωποι της Βραζιλίας, επηρεάζονται από την αποτυχία μας», δήλωσε ο Ρονάλντο, ο οποίος και πριν από λίγες ημέρες είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στα έργα για το Μουντιάλ.

Η δήλωση περί ντροπής μάλιστα προς το Reuters, είχε προκαλέσει την απάντηση τηςπροέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ η οποία είπε:«Είμαι βέβαιη πως η χώρα μας θα διοργανώσει το Κύπελλο των Κυπέλλων. Είμαι περήφανη για όσα έχουμε πετύχει. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ντρεπόμαστε και δεν έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας».

Οι δηλώσεις του Ρονάλντο, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καταγράφονται ενώ η Βραζιλία συνταράσσεται από διαδηλώσεις για τις σπατάλες στην προετοιμασία της διοργάνωσης και για την παραμέληση των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας.