Οταν το βράδυ της 10ης Μαΐου η Κοντσίτα Βουρστ σήκωσε την… κούπα της Γιουροβίζιον, έπειτα από την εξαιρετική ερμηνεία του τραγουδιού της «Rise like a Phoenix», μπήκε με φόρα στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη. Η ιδιαίτερη εμφάνιση της ντραγκ κουίν από την Αυστρία με το περιποιημένο μούσι και την κατά τα άλλα λαμπερή γυναικεία εικόνα τη βοήθησε να καταγραφεί στα κιτάπια των κορυφαίων μάνατζερ ως μια περφόρμερ-πρόκληση σε μια ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους. Ισως γι’ αυτό κάποιοι, όπως η Σερ και ο Ρόμπι Γουίλιαμς, έσπευσαν να συγχαρούν στο twitter τον Τομ Νόιβιρτ, όπως είναι το κανονικό όνομα της περσόνας, για τη νίκη αλλά και το μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας που έστειλε από τη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού.

Tώρα λοιπόν, που ο θόρυβος για την Κοντσίτα έχει κατακάτσει και η ίδια βγήκε στον πηγαιμό για την Ευρώπη ώστε να εξαργυρώσει την πρωτιά της στη Γιουροβίζιον με τηλεοπτικές εμφανίσεις και συναυλίες, φαίνεται ότι «χτύπησε» η Lady Gaga.

Σύμφωνα με την είδηση που έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή ιστοσελίδα oe24, η εκκεντρική ντίβα κάλεσε την Κοντσίτα να συμμετάσχει στην παγκόσμια περιοδεία της «artRAVE: The ARTPOP Ball». Το εναρκτήριο λάκτισμα της συνεργασίας των δύο κυριών φέρεται ότι θα δοθεί στο σόου της Gaga στην Κωνσταντινούπολη, στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου με τα τραγούδια της η ντραγκ κουίν θα ανοίξει τον δρόμο για την εντυπωσιακή είσοδο στη σκηνή της 28χρονης ερμηνεύτριας. Με άλλα λόγια, η εξτραβαγκάντσα θα έρθει να δέσει με την πρόκληση. Οι ίδιες πηγές της σελίδας αναφέρουν ότι η εμφάνιση της Βουρστ δεν θα είναι για μία βραδιά και μόνο αφού τον Νοέμβριο η τουρ της Στέφανι Τζερμανότα, όπως είναι το αληθινό όνομα της ποπ σταρ, θα κάνει μια στάση και στην πατρίδα τής Κοντσίτα, την Αυστρία.

Δεδομένου ότι η Αθήνα είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της Lady Gaga μετά την Κωνσταντινούπολη, η είδηση αυτή έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό. Κάπου εδώ, ωστόσο, ξεκινούν τα δύσκολα, αφού μέχρι στιγμής η συνεργασία των δύο καλλιτέχνιδων δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Την περασμένη Κυριακή η Βουρστ, ενημερώνοντας τους θαυμαστές της στο Instagram ότι μια ανάρτηση από έναν λογαριασμό που έμοιαζε να είναι δικός της κι έκανε λόγο για συμβόλαιο με την Gaga ήταν ψεύτικος, έγραψε χαρακτηριστικά: «Εντάξει, συγγνώμη, αλλά αυτό πάει πολύ μακριά. Τη σελίδα @conchitaofficial δεν τη διαχειρίζομαι εγώ ούτε η ομάδα μου. Είμαι σίγουρη ότι κάνατε μεγάλη προσπάθεια δημιουργώντας την και απλά θέλετε να με υποστηρίξετε, αλλά αυτό δεν είναι εντάξει. Δυστυχώς δεν έχω καμία πρόταση από τη Lady Gaga. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να σταματήσετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες. Με αγάπη, Κόντσι».

Επειτα από αυτό το μήνυμα, διαγράφηκε από την επίσημη σελίδα της Γιουροβίζιον η είδηση που είχε αναρτηθεί στις 16 Μαΐου και εμφάνιζε ως βέβαιη τη σύμπραξη επί σκηνής της Βουρστ με την Gaga. Στην προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε την είδηση και να διερευνήσουμε το κατά πόσο το ντουέτο θα εμφανιστεί και στην Αθήνα επικοινώνησαμε ηλεκτρονικά με την εταιρεία The Unstoppables που διαχειρίζεται την εικόνα της Κοντσίτα. Ο Μάρκο Σρέντερ από το γραφείο Τύπου μας απάντησε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει κάτι επί του ζητήματος και ότι αν υπάρξει κάποια σημαντική ανακοίνωση θα την κάνουν άμεσα.

Αγνοια δήλωσαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ που έχουν αναλάβει την οργάνωση της συναυλίας της Lady Gaga στην Αθήνα, αφού δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από τους συνεργάτες της τραγουδίστριας. Θεωρούν πιθανό, ωστόσο, εφόσον επιβεβαιωθεί η κοινή εμφάνιση, ότι θα δούμε τη νικήτρια της Γιουροβίζιον επί ελληνικού εδάφους μια και το σόου στην πρωτεύουσα στις 19 Σεπτεμβρίου βρίσκεται κοντά, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, με το αντίστοιχο της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο Αντώνης Καρατζίκος, πρόεδρος του OGAE, επίσημου φαν κλαμπ της Γιουροβίζιον στη χώρα μας, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη είδηση αναπαράγεται μόνο διαδικτυακά, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί. Τέλος, αναπάντητα μέχρι στιγμής μένουν στα μηνύματά μας στο twitter τόσο προς την Κοντσίτα όσο και προς τη Lady Gaga σχετικά με την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων.

Χαμός από τα… τερατάκια της

Η συναυλία της στη Σουηδία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη είναι ήδη «sold out». Το ίδιο και στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, στη Γλασκώβη, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο. Εναν μήνα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της είδησης πως η Lady Gaga θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της «artRAVE: The ARTPOP Ball», 15 χιλιάδες θαυμαστές της χαμογελούν ήδη με ικανοποίηση. Είναι τα «μικρά τερατάκια της», όπως η ίδια τους αποκαλεί, που σχεδόν 110 ημέρες πριν από τη συναυλία κρατούν στα χέρια τους το μαγικό χαρτάκι. Αυτό, για χάρη του οποίου, είτε στήθηκαν στις ουρές έξω από τα καταστήματα Γερμανός, είτε το αγόρασαν από το Διαδίκτυο.

Τα εισιτήρια «Golden Ορθιοι», μπροστά ακριβώς από τη σκηνή (αξίας 104,50 ευρώ), έχουν σχεδόν εξαντληθεί σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία Λάβρυς. Εξίσου μεγάλη ζήτηση έχουν και τα VIP στην τιμή των 115,50 ευρώ –μέχρι στιγμής έχει πωληθεί το 70% των εισιτηρίων –ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Ζώνη Α (82,50 ευρώ) στις κερκίδες. Αν και όπως εξηγούν οι καλά γνωρίζοντες, η μαύρη αγορά στα εισιτήρια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (θα ενταθεί λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία), υπάρχουν ήδη ιστοσελίδες που πωλούν και στην Ελλάδα εισιτήρια με τιμές πιο τσιμπημένες από τις επίσημες. Ενώ, για παράδειγμα, οι θέσεις «Golden Ορθιοι» κοστολογούνται στα 104,50 ευρώ, τα συγκεκριμένα εισιτήρια φτάνουν να πωλούνται με καπέλο 50% στην τιμή των 162 ευρώ.

Κωνσταντίνος Βλαχάκης, 21 ετών, ηθοποιός

Εισιτήριο: 105 ευρώ μπροστά στη σκηνή.

Γιατί Lady Gaga; Πάντα ένιωθα ότι είμαι το μαύρο πρόβατο. HLady Gagaμου έμαθε ότι ακόμα και αν είσαι διαφορετικός μπορείς να πετύχεις.

Πήρα το εισιτήριο: Μέσω Ιντερνετ, γιατί φοβόμουν μήπως τελειώσουν.

Αγαπηµένο τραγούδι: Το «ArtPop» περιγράφει πολύ καλά τη σχέση τηςGagaμε τους θαυμαστές της, το πώς δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο φαντασίας στον οποίο μπορούμε να νιώθουμε ότι ανήκουμε.

Καλή τραγουδίστρια Ή καλό µάρκετινγκ; Πολλοί τη θεωρούν επιχειρηματία που προσπαθεί μόνο να πουλήσει, αλλά αυτό είναι λάθος. Είναι πολύ έξυπνη επιχειρηματίας, αλλά στο παρελθόν είχε χρεοκοπήσει γιατί έβαζε όλα της τα χρήματα στασόουτης. Ξέρω ότι αυτό που πραγματικά τη νοιάζει είναι να παράγει ένα πλούσιο έργο και να εκφραστεί. Και έχει όλο το πακέτο, έχει τρομερή φωνή, συνθέτει τα δικά της τραγούδια, δημιουργεί ένα ολόκληρο δικό της σύμπαν.

Τι περιµένω από το σόου: Φώτα, χρώματα, κοστούμια. Ενα φαντασμαγορικό σόου.

Οταν έµαθα ότι έρχεται: Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη που δεν περίμενα.

Σταυρούλα Λαµπροπούλου, 19 ετών, φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας

Εισιτήριο: 82,50 ευρώ στις κερκίδες, δεξιά πάνω από τη σκηνή.

Γιατί Lady Gaga; Οταν πήγαινα Γυμνάσιο έλεγα ότι αν ποτέ έρθει στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να χάσω τη συναυλία της.

Πήρα το εισιτήριο: Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πώλησή τους στα καταστήματα. Πήγα κατευθείαν μετά το μάθημα στη σχολή. Οι φίλοι μου δεν είναι θαυμαστές της. Γι’ αυτό αποφάσισα να πάω μόνη μου. Δεν θα έχανα αυτή την ευκαιρία επειδή δεν έρχεται κανείς μαζί μου.

Αγαπηµένο τραγούδι: Το «ArtPop» είναι το αγαπημένο μου άλμπουμ και από κομμάτια το «Bad Romance». Είναι διαχρονικό τραγούδι, από τα πρώτα που είχε βγάλει.

Καλή τραγουδίστρια Ή καλό µάρκετινγκ; Είναι και καλή τραγουδίστρια και καλή περφόρμερ. Το μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια εικόνα της και στις εμφανίσεις της. Αν δεν «το είχε» όμως δεν θα έκανε επιτυχία.

Τι περιµένω από το σόου: Κάτι πολύ πρωτότυπο, φαντασμαγορικό, που δεν έχω ξαναδεί.

Οταν έµαθα ότι έρχεται: Επαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν φήμη όπως τόσες και τόσες φορές. Οταν επιβεβαιώθηκε η είδηση έτρεχα πάνω κάτω στο σπίτι από τον ενθουσιασμό μου.

Μάγκυ Μιχαλοπούλου, 17 ετών, μαθήτρια Β´ Λυκείου

Εισιτήριο: 105 ευρώ μπροστά στη σκηνή.

Γιατί Lady Gaga; Μου αρέσει γιατί έχουμε την ίδια τρέλα. Ο,τι κάνει το κάνει επειδή της αρέσει.

Πήρα το εισιτήριο: Την πρώτη ημέρα που πωλούνταν στην αγορά. Ημουν μάλιστα η πρώτη που πήρε το μαγικό χαρτάκι από το κατάστημα Γερμανός του Περιστερίου. Είχα πάει έξω από το μαγαζί πριν καν αυτό ανοίξει, γύρω στις 8.45 το πρωί. Ενα τέταρτο αργότερα το είχα στα χέρια μου. Ευτυχώς, με τα χρήματα με βοήθησαν τα αδέλφια μου. Ξέρουν την τρέλα μου και πόσο πολύ θέλω να δω τη Lady Gaga.

Αγαπηµένο τραγούδι: Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο.

Καλή τραγουδίστρια Ή καλό µάρκετινγκ; Και τα δύο. Γεννήθηκε όμως χωρίς αμφιβολία με ταλέντο. Οι εντυπωσιακές της εμφανίσεις θέλουν μυαλό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τι περιµένω από το σόου: Κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Μπορεί και να λιποθυμήσω την ώρα που θα ανέβει στη σκηνή. Με τους φίλους μου μετράμε αντίστροφα τις ημέρες και τις ώρες μέχρι να τη δούμε από κοντά.

Οταν έµαθα ότι έρχεται: Ημουν με την κολλητή μου και αμέσως έβαλα τα κλάματα.

Χριστόφορος Δίκας, 28 ετών, µουσικός-ηθοποιός

Εισιτήριο: 105 ευρώ μπροστά στη σκηνή

Γιατί Lady Gaga; Είναι μια σταρ μοναδική. Δεν είναι μια απλή περφόρμερ. Είναι ένα εικαστικό δρώμενο από μόνη της. Για μένα είναι ο θηλυκός Ντέιβιντ Μπάουι.

Πήρα το εισιτήριο: Την πρώτη εβδομάδα.

Αγαπηµένο τραγούδι: Μου έχουν κολλήσει το «Bad Romance», το «Just Dance» και το «Applause». Το τελευταίο ειδικά δείχνει τη ματαιοδοξία του καλλιτέχνη που επιζητεί το χειροκρότημα.

Καλή τραγουδίστρια Ή καλό µάρκετινγκ; Ξέρει να πουλάει καλά την εικόνα της και αυτό που κάνει. Ξέρει να τραβά των φώτα επάνω της. Από την άλλη είναι και καλή μουσικός. Δεν έχει την κορυφαία φωνή, δεν είναι για παράδειγμα η Γουίτνεϊ Χιούστον ή ο Μάικλ Τζάκσον, τα λέει όμως καλά.

Τι περιµένω από το σόου: Περιμένω να δω την αύρα της, την ενέργειά της, τις ανάσες της, να καταλάβω τι είδους επαφή έχει με το κοινό. Μέσω ενός προβολέα αυτά δεν τα βλέπεις γι’ αυτό επέλεξα να είμαι μπροστά από τη σκηνή.

Οταν έµαθα ότι έρχεται: Ημουν δύσπιστος. Μπήκα αμέσως όμως στην ιστοσελίδα της για να τσεκάρω αν όντως είχε βγάλει ημερομηνία για Αθήνα.