Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συγκεντρώνει το 93,4% των ψήφων σε 2.000 από το σύνολο των 12.000 εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε την Τετάρτη το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο μόνος αντίπαλός του, ο Χαμντίν Σαμπάχι, λαμβάνει ποσοστό 2,9%, ενώ τα άκυρα ανέρχονται σε 3,7%.

Νωρίτερα, δικαστικές πηγές είχαν δηλώσει ότι ο Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξασφάλιζε το 80% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 25% των εκλογικών τμημάτων, ότι ο Σαμπάχι ελάμβανε το 10% των ψήφων και ότι τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια είναι άκυρα.

Εξάλλου η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές ανήλθε σε ποσοστό 44,4%, σύμφωνα με προσωρινό υπολογισμό, τον οποίο επικαλέστηκαν οι ίδιες δικαστικές πηγές. Οι Αρχές κατέβαλαν έντονες προσπάθειες να πείσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά αρκετές ομάδες τις μποϊκοτάρισαν.

Τα μερικά αυτά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν 90 λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων έπειτα από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αίγυπτο και διήρκεσαν τρεις ημέρες.

Η κρατική εφημερίδα Αλ Αχραμ έγραφε, επικαλούμενη ανεπίσημα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της χώρας, ότι ο Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 95%.