Ο γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, θα επισκεφθεί την Πέμπτη, τα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο κ. Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό Άμυνας, Ταλάτ Τζαφέρι και αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο γγ του ΝΑΤΟ, στις συναντήσεις αυτές στα Σκόπια, θα ενημερωθεί για την κατάσταση προόδου της χώρας σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οι οποίες στοχεύουν στην ενσωμάτωση και ταχεία ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η θέση του ΝΑΤΟ, η οποία έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, από το Βουκουρέστι το 2008 και μετά - και ύστερα από βέτο που είχε υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση - είναι πως η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας δεν θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων της Συνόδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από