Τη διαφωνία της για την αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας την οποία προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα. Περιεχόμενο και πολιτική πρέπει να αλλάζουν, όταν χρειάζεται» σχολίασε χαρακτηριστικά η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει γνωστό ότι θέλει να αλλάξει το όνομα της Νέας Δημοκρατίας και συχνά στις ομιλίες του χρησιμοποιεί τη φράση «Νέα Ελλάδα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που πρόσφατα είχε πει ότι η ΝΔ έχει καταλήξει ένα μικρό κόμμα, σημείωσε στη συνέντευξή της στον Real Fm, ότι «η εποχή των μεγάλων παρατάξεων έχει παρέλθει, και τα κόμματα πρέπει να μπουν στη λογική των συνεργασιών”».

Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ασχέτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

«Η Βουλή έχει μια σταθερή ευρωπαϊκή πλειοψηφία. Εθνικές εκλογές θα μας ρίξουν πίσω.Η χώρα ψηφίζει για ευρωπαϊκές εκλογές. Για αποφάσεις που θα παρθούν στην Ευρώπη κ θα αφορούν τη ζωή μας. Κανείς δε συζητάει γι’ αυτές σήμερα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.