«Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάξει πολιτική θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του, την Τρίτη, στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

«H ιδέα μιας υποτίμησης του Ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (των προϊόντων των κρατών-μελών της ΕΕ) που πρότεινε η Γαλλία θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχθεί», πρόσθεσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Αν όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάξει πολιτική, η ίδια η πραγματικότητα θα επιβάλει σε εμάς, στην Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία να βγούμε από το Ευρώ», υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι εκτιμά ότι το κόμμα του Φόρτσα Ιτάλια «στη φάση αυτή εξασφαλίζει το 21% της πρόθεσης ψήφου, με σαφή ανοδική τάση».

Ο Μπερλουσκόνι απηύθυνε έκκληση προς τους ιταλούς ψηφοφόρους ζητώντας τους «να ανοίξουν τα μάτια και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουν τους αναποφάσιστους και όσους έχουν απογοητευθεί από την πολιτική να ψηφίσουν το κόμμα του, διότι κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το μέλλον της χώρας».