Στροφή σε αναπτυξιακά θέματα και συγκεκριμένα στη σύνδεση του λιμανιού με την πόλη του Πειραιά επιχειρεί να κάνει ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη, συνεχίζοντας παράλληλα την επίθεση κατά του σημερινού δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

«Ο άξονας της ανάπτυξης αποτελείται από ένα διπλό μέτωπο: λιμάνι και πόλη» τόνισε ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο συνδυασμός με θέμα την ανάπτυξη. «Η ευτυχής συγκυρία είναι ότι και η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και το νέο ΕΣΠΑ προσανατολίζονται στη γαλάζια ανάπτυξη, σε πόλεις-λιμάνια που υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ο Πειραιάς έχει αυτό το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά δεν το έχει εκμεταλλευθεί τόσα χρόνια».

Ανάλογες απόψεις διατύπωσε και ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ομάδας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού.

«Πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του όπως συμβαίνει και με το 97% των λιμανιών στην Ευρώπη» υπογράμμισε (σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θάλασσα και Πειραιάς πάνε μαζί. Λιμάνι και Πειραιάς πάνε μαζί. Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται και οι θέσεις εργασίας θα διαφυλαχθούν πάση θυσία».

Μιλώντας για την επιλογή του να μετέχει στα δημοτικά δρώμενα, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω έλληνας Μπερλουσκόνι» και απέδωσε την εμπλοκή του στις εκλογές στις ανάγκες της πόλης. «Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης» σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για στρέβλωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν επιτρέπει σε όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα να κατέλθουν υποψήφιοι δήμαρχοι.

«Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να δοθεί η ευκαιρία στις παραγωγικές τάξεις να προσφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να διαφεντεύουν τις τύχες της πόλης ή ολόκληρου του ελληνικού λαού άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Εξαπέλυσε επίσης βολές κατά του σημερινού δημάρχου. «Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πολύ περισσότερο δε ενός παλαιοκομματικού, ψεύτη κομματάρχη» τόνισε και διευκρίνισε πως αν δεν κατέβαινε ο συνδυασμός υπό τον Γιάννη Μώραλη, μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα θα επέλεγε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΔΡΙΤΣΑΣ. Αιχμές κατά της σημερινής δημοτικής Αρχής άφησε και ο Θοδωρής Δρίτσας κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην αγορά του Πειραιά, ο οποίος ωστόσο έχει αφήσει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου μεταξύ Μιχαλολιάκου και Μώραλη θα επέλεγε τον νυν δήμαρχο. «Εδώ στην αγορά του Πειραιά στην οδό Νικήτα, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ιστορικής αγοράς, της πόλης, η εγκατάλειψη βγάζει μάτι» σχολίασε ο κ. Δρίτσας και μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισής της ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους τουρίστες.

Ο ΒΟΥΡΑΚΗΣ. Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου της πόλης Σήφη Βουράκη, ο οποίος παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί για συμπόρευση με το ψηφοδέλτιο Μώραλη, εξακολουθεί να επιμένει στην αυτόνομη κάθοδο.