Δύο σκάφη τα οποία μετέφεραν 690 μετανάστες έφθασαν χθες στη Σικελία, ενώ στις ακτές της Ιταλίας αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι περίπου 400 μετανάστες σήμερα (Παρασκευή) το πρωί.

Eνα πλοίο του λιμενικού σώματος ελλιμενίστηκε στη Μεσσήνη της Σικελίας μεταφέροντας 266 μετανάστες, ανάμεσά τους 45 ανήλικους, πολλές έγκυες γυναίκες και έξι ανθρώπους που χρειάζονται άμεση νοσηλεία, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου ένα σκάφος έφθασε στην Τράπανι, επίσης στη Σικελία, με 424 μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Μαλί, τη Νιγηρία, τη Συρία και την Τυνησία. Ανάμεσά τους βρίσκονται 83 ανήλικοι.

Περίπου 400 μετανάστες μεταφέρονται στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας, και τα σκάφη που τους μεταφέρουν αναμένεται να ελλιμενιστούν εκεί σήμερα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, καθώς η ροή των μεταναστών έχει ενταθεί δραματικά και καθημερινά φθάνουν εκατοντάδες άνθρωποι στη χώρα, ζητεί κατεπειγόντως βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πάνω από 22.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές του 2014, αριθμός ο οποίος είναι δεκαπλάσιος από αυτόν που είχε καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο του 2013.