Την ώρα που οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον και ο Γουέιν Ρούνι χαιρετίζουν την παραμονή του Ράιαν Γκιγκς στον πάγκο της ομάδας (ο Ουαλός οδήγησε ως υπηρεσιακός τεχνικός τους Κόκκινους Διαβόλους στο επιβλητικό 4-0 επί της Νόριτς), ο ολλανδικός Τύπος παρουσιάζει ως δεδομένη την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της απερχόμενης πρωταθλήτριας Αγγλίας από τον Λουίς φαν Γκάαλ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας «Ντε Τέλεγκραφ», ο ολλανδός τεχνικός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τη Γιουνάιτεντ, η διοίκηση της οποίας του υποσχέθηκε πακέτο 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές.

Ως πρώτοι στόχοι αναγνωρίζονται ο γερμανός επιθετικός της Ντόρτμουντ Μάρκο Ρόις, ο συμπατριώτης του μέσος της Μπάγερν Μονάχου Τόνι Κρόος και ο ουρουγουανός φορ της Παρί Σεν Ζερμέν Εντισον Καβάνι, ενώ ο πρώην προπονητής των Αγιαξ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου επιθυμεί την απόκτηση τουλάχιστον ακόμα δύο πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, έναν για το κέντρο της άμυνας και έναν για τα άκρα της επίθεσης.

Πάντως, 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν ούτε για την αγορά των τριών προαναφερθέντων, πόσω μάλλον τριών ακόμα παικτών παγκόσμιας εμβέλειας (γράφτηκαν επίσης τα ονόματα των Σεσκ Φάμπρεγας και Πολ Πογκμπά).

Αν ισχύσουν όσα ισχυρίζεται η εν λόγω εφημερίδα, η Γιουνάιτεντ θα ανακοινώσει τη σύναψη συνεργασίας με τον Φαν Γκάαλ εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ο Ολλανδός, άλλωστε, επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η συζήτηση και η σπέκουλα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να αφοσιωθεί δίχως δεύτερες σκέψεις στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία θα οδηγήσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Πάντως, σε όλες τις οπαδικές ιστοσελίδες που αφορούν τη Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί της ομάδας επιμένουν για την ανάδειξη του Γκιγκς και δεν συμβαδίζουν με την επιθυμία των Γκλέιζερς να προχωρήσουν στη λύση ενός αναγνωρισμένου διεθνώς τεχνικού, ο οποίος όμως τον Αύγουστο θα κλείσει τα 62 χρόνια του.