«Τα παιδιά μπήκαν σε μια κυλινδρική μπάλα που βρισκόταν σε μια πλαστική πισίνα. Η σύζυγός μου και εγώ τα βλέπαμε… Και ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας, ανασήκωσε την πλαστική μπάλα σε ύψος 10 μέτρων και μετά έπεσε στο έδαφος σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα». Η περιγραφή από τα τελευταία λεπτά του «παιχνιδιού θανάτου» για τα δύο αδέλφια στο υπαίθριο λούνα παρκ του Ελληνικού ανήκει στον πατέρα της εννιάχρονης Ελεάνας και πατριό του 13χρονου Βασίλη, που σκοτώθηκε. Ο πατέρας ήταν αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας σκηνής μαζί με τη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών. Εκείνη μάλιστα δεν άντεξε και, όπως καταθέτει ο σύζυγός της, «από τη στιγμή του συμβάντος είναι σε κατάσταση σοκ». Το εννιάχρονο κορίτσι πάντως έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ακόμη όμως δεν ξέρει ότι ο αδελφός της χάθηκε.

Σήμερα λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση αυτή, που είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, ένας Ιταλός που φέρεται ως υπεύθυνος του λούνα παρκ και δύο υπάλληλοι υπήκοοι Μπανγκλαντές, εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη. Οι ευθύνες που προκύπτουν πάντως δεν περιορίζονται στους συλληφθέντες.
Το «κατηγορώ» του πατέρα εστιάζεται στο γεγονός ότι ο υπεύθυνος του λούνα παρκ «δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος». Για τον λόγο αυτό στον επίλογο της κατάθεσής του ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε και διπλή υπουργική παρέμβαση. Συγκεκριμένα τη διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης διέταξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εξεταστούν οι όροι λειτουργίας του λούνα παρκ. Ανάλογη εντολή ελέγχου έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προς τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.