Την έντονη αντίδραση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά του κόμματος να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για τον δήμο.

Το θέμα έφθασε στα κεντρικά όργανα της Αγίου Κωνσταντίνου και μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ – ακόμη και η μειοψηφία – συμφώνησε πως δεν γίνεται σε κεντρικό δήμο της χώρας το κόμμα τους να υποστηρίξει μια υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «θα στείλουμε λάθος μηνύματα».

«Θα ήταν καταστροφικό να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Δρίτσα από τη ΔΗΜΑΡ, ενός στελέχους που δεν είναι κάποιος γιατρός ή κάτι άλλο, αλλά είναι ένα στέλεχος πρώτης γραμμής της Κουμουνδούρου» είπε στη συνεδρίαση ο Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του στην απόφαση της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά. Με τον κ. Κουβέλη συμφώνησαν οι περισσότεροι, όμως η Μαρία Ρεπούση, που παρίστατο στη συνεδρίαση ως βουλευτής, σχολίασε πως κατανοεί τη στάση των μελών της οργάνωσης Πειραιά για τον κ. Δρίτσα, καθώς η υποψηφιότητα Μώραλη ανέτρεψε το σκηνικό για τον Δήμο».

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Πειραιά της ΔΗΜΑΡ αρχικώς είχε βολιδοσκοπήσει την ίδια την κ. Ρεπούση, η οποία αρνήθηκε, και έπειτα κατέληξε στην υποψηφιότητα του Ηλία Τζανετουλάκου. Ομως στην πορεία βγήκαν στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα, με κυριότερο εκείνο της αδυναμίας συγκρότησης ψηφοδελτίου. Η Αγίου Κωνσταντίνου τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει να πείσει τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ πως δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση του κόμματος στην οποία θα γνωστοποιείται ότι η λογική μιας τέτοιας υποψηφιότητας δεν συμβαδίζει με την κατεύθυνση που έχει δώσει η Δημοκρατική Αριστερά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε συζήτηση και για την προεκλογική καμπάνια του σχήματος Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία και αναζητήθηκαν τα κεντρικά συνθήματα του συνδυασμού. Αυτά φαίνεται πως θα επικεντρώνονται και στο νέο μήνυμα περί κυβερνησιμότητας που στέλνει το τελευταίο διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά.