Αναταράξεις στους συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημαρχία Πειραιά αλλά και στα κόμματα που στηρίζουν τις υποψηφιότητες συνεχίζει να προκαλεί η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο σημερινός δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στην απόφαση της ερυθρόλευκης ομάδας να συμμετάσχει ενεργά στις δημοτικές εξελίξεις της πόλης. Διεργασίες υπάρχουν και σε άλλα στρατόπεδα όπως αυτά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Εκτός από τις πληροφορίες για πιθανή συνεργασία τους, ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου Θοδωρής Δρίτσας άφησε ανοικτό χθες το ενδεχόμενο διαμόρφωσης μετώπου με όλες τις δυνάμεις της πόλης κατά της υποψηφιότητας Μώραλη.

«Αυτή η νοοτροπία, ότι με τα χρήματα όλα τα αγοράζω, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έκανε λόγο για «ένα κακέκτυπο μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά –και μάλιστα μπερλουσκονισμού διά του υπαλλήλου του».

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ο νυν δήμαρχος ανέφερε πως στην υποψηφιότητά του υπάρχει συσπείρωση όλων των κομματικών αποχρώσεων. «Ξέρετε, όλοι οι οργανωμένοι στον Ολυμπιακό είναι πιο θυμωμένοι» ανέφερε (μιλώντας στο Κανάλι 1) και πρόσθεσε: «Αυτό που κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια είναι η επιρροή στους άλλους χώρους, γιατί επείσθησαν ότι η ανάμειξή μας με τα δημοτικά του Πειραιά δεν έχει κομματικό στόχο».

Στο στόχαστρο του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και οι πληροφορίες που φέρουν τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ Ηλία Τζανετουλάκο να υποχωρεί και να συμπορεύεται με το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ. «Κάποιοι μπορεί να αποσύρουν υποψηφιότητες, νόμιζαν ότι με την επικοινωνιακή καταιγίδα θα πάνε καλά. Τέταρτοι είναι» δήλωσε ο σημερινός δήμαρχος.

Από το περιβάλλον πάντως του κ. Μιχαλολιάκου τόνιζαν πως ανεξάρτητα από τις επιμέρους επιλογές των συνδυασμών θα πρέπει σε περίπτωση δεύτερου γύρου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούν απέναντί του.

Σε ανάλογο μήκος κύματος εμφανίστηκε χθες ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη «να μην περάσει ο δήμος σε χέρια δυνάμεων που ανήκουν στο κατεστημένο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας». Αναφερόμενος στη συμμετοχή Μώραλη, ο κ. Δρίτσας την χαρακτήρισε υποψηφιότητα «νέου τύπου» ενώ ανέφερε πως η σχέση του με τον Πειραιά είναι ελλιπής. «Δεν είναι Πειραιώτης και δεν έχει συμμετάσχει στα προβλήματα της πόλης παρά μόνο ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός» σημείωσε (στον Βήμα 99,5). Υπό το πρίσμα αυτό, δεν απέκλεισε ακόμη και συμπόρευση με τον σημερινό δήμαρχο, παρά το γεγονός πως παράταξή του, όπως είπε, έχει όλα αυτά τα χρόνια μέτωπο κατά του κ. Μιχαλολιάκου και έχει σταθεί κριτικά απέναντί του.

«Μέχρι τώρα είχαμε και έχουμε αυτό το μέτωπο, αλλά η νέα υποψηφιότητα (σ.σ. Μώραλη) αλλάζει τα δεδομένα, διότι δεν υπακούει στους κανόνες της δημοκρατικής εκπροσώπησης, αλλά της επιβολής οργανωμένων συμφερόντων στον δημόσιο βίο» είπε ο κ. Δρίτσας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται στο μεταξύ το θέμα που άνοιξε με τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα Δρίτσα και Τζανελουτάκου και την πιθανή ενιαία κάθοδο υπό τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν κεντρικά από τη ΔΗΜΑΡ. «Αν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα προοδευτικό ψηφοδέλτιο, να υπάρξει μία προοδευτική λύση μπροστά στα δεδομένα που δημιουργεί η υποψηφιότητα Μώραλη, θα ήταν ένας βασικός στόχος» σχολίαζαν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.