Τέλος στην απειλή επιβολής ευρωπροστίμων και κυρίως στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής φέρνουν σειρά έργων που υλοποιούνται με πόρους και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.«Δίνουμε επιτέλους τέλος στο φαύλο καθεστώς που υποβάθμιζε το περιβάλλον» τόνισε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Και πρόσθεσε: «Ο,τι δεν έγινε 25 χρόνια με ευθύνη του κεντρικού κράτους, η Περιφέρεια το προχώρησε άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγους μήνες».

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ. Οπως υπογράμμισε ο κ. Σγουρός ο οποίος χθες επισκέφθηκε διάφορα έργα στη Δυτική Αττική, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή που «μέρα με τη μέρα κερδίζει το χαμένο έδαφος της κρατικής αδιαφορίας του παρελθόντος». Ειδικότερα ο περιφερειάρχης βρέθηκε στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα Μέγαρα, όπου έκανε αναφορά στα έργα αποκατάστασης 11 αντίστοιχων χώρων στο Λεκανοπέδιο. «Με τους διαγωνισμούς των έργων αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ενωση» σχολίασε ο κ. Σγουρός, ο οποίος επιθεώρησε και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή, μήκους πέντε χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δυτική Αττική, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Θριασίου, από όπου επανέλαβε την πρόταση να διατεθούν από το πλεόνασμα της Περιφέρειας επτά εκατομμύρια ευρώ ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι να συνδέσουν τα σπίτια τους με το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. «Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αυτή η πρόταση να γίνει πράξη» δήλωσε ο κ. Σγουρός, παραπέμποντας στην ανάγκη να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορέσει η Περιφέρεια να διαθέσει τα χρήματα. Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του ΚΕΛ Ψυττάλειας.