Νέα αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε την Τρίτη του Πάσχα αυτή τη φορά με πεδίο μάχης τον τομέα της Υγείας και τις νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων τις οποίες προεξόφλησε ο διεθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, για να λάβει την άμεση απάντηση του αρμόδιου υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μελετά καν τι υπάρχει στο μνημόνιο, αν ήταν προσεκτικοί στην ανάγνωση θα ξέρανε τι κάναμε» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Νωρίτερα ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είχε καταγγείλει με συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό ότι επίκειται κλείσιμο 11 νοσοκομείων. Ο Νίκος Παππάς παρότρυνε τον Αδ. Γεωργιάδη να πει «για τα 11 νοσοκομεία που πρόκειται να κλείσουν».

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μνημονιακή υποχρέωση, αλλά για κίνηση που έχει ήδη γίνει και κατεγράφη στο πρόγραμμα.

Ο Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια στην Υγεία σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων «έχει τελειώσει».

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα.

«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» εξήγησε.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης.