Μεγάλες ουρές και μειωμένες ταχύτητες καταγράφηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς από το πρωί ήταν σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Για τον λόγο αυτό στο ύψος των διοδίων του Ρίου δόθηκε εντολή από την Τροχαία για εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση.

Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρήθηκε αργά το απόγευμα και στο εθνικό δίκτυο Λαμίας – Αθηνών με τα προβλήματα καταγράφονται λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς την πρωτεύουσα.

Παράλληλα υπομονή κλήθηκαν να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα.

Στα διόδια της Αγίας Τριάδας σχηματίστηκε ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας – Δομοκού.

Βασική αιτία ήταν τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Η τροχαία προσπάθησε να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 μ.μ. η παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.

Έτσι έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονταν από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών κορυφώνεται τις βραδινές ώρες, για αυτό και η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ.Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προέβλεψε για τη Δευτέρα του Πάσχα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.