Με τιμωρία απειλείται η Τούμπα για όσα συνέβησαν στον αγώνα ρεβάνς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος αναφέρει στο φύλλο αγώνα για τα ψάρια που ρίχτηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, τα καπνογόνα, τις φωτοβολίδες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα καθώς και τις συμπλοκές ποδοσφαιριστών.

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών Μανιάτη, Βαλντές οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση στη φυσούνα και των παραγόντων Γιάννη Βρέντζου (διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πιέρ Ισά (τεχνικός διευθυντής).

Ακόμα οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για ρατσιστική συμπεριφορά στον Σαλίνο στον οποίο οπαδοί του ΠΑΟΚ του πέταξαν μπανάνα κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Τέτοιου είδους περιστατικά θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά και η UEFA έχει ένα αυστηρό ποινολόγιο για τις ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών. Αλλο βέβαια η UEFA και άλλο η ΕΠΟ και η ελληνική πραγματικότητα που ενώ ο ρατσισμός καταγγέλλεται αορίστως, συχνά τυγχάνει μιας σιωπηρής ανοχής.

Επιπλέον πάντως οι παράγοντες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ της ομάδας τους ο διαιτητής Μάνταλος! Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε ότι «ο Μάνταλος είναι διαιτητής για να τον δει η UEFA. Πρέπει να στείλουμε το υλικό στην UEFA για να δει την διαιτησία στο ματς».

Ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ αποχώρησε αηδιασμένος για τα αποδυτήρια πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων. Ο ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Είναι γελοίο να μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αυτό που έγινε δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Το παιχνίδι άρχισε 80 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα και όλα αυτά που βλέπαμε δεν έχουν σχέση με τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Καταλαβαίνω το διαιτητή. Κι εγώ είχα την ίδια επιθυμία να τελειώσει το παιχνίδι. Γιατί εκτός από προπονητής ποδοσφαίρου είμαι άνθρωπος.

» Αν είχαμε πετύχει γκολ ή αν είχαμε προκριθεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί πολλά άσχημα πράγματα. Ακόμη κι έτσι συνέβησαν πολλά άσχημα πράγματα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είδαμε ποδοσφαιριστές να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μας βρίζουν. Είναι η πρώτη φορά που χάνω ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και το προτιμούσα. Γιατί σημασία έχει η υγεία των ποδοσφαιριστών και των μελών της αποστολής.

» Υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα. Αυτό που είδαμε δεν αξίζει σαν εικόνα στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για τη χώρα, που πραγματικά έχει πολλά όμορφα πράγματα να παρουσιάσει. Κι αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που μιλά για την ελληνική φιλοξενία και το πόσο καλοί είναι οι Ελληνες τόσο απέναντι σε μένα όσο και στην οικογένειά μου».

Ανακοίνωση

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον της ΕΠΟ, των κυρίων Σαββίδη, Αλαφούζου, του ΣΚΑΪ, του ΟΤΕ ΤV:

«Σήμερα είδαμε όλοι πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι εξυγιαντές του. Θέλουν το ποδόσφαιρο των ψαριών, των μπανανών, του ξύλου, της αλητείας των μπράβων, των ρατσιστικών συμπεριφορών, των αστυνομικών που αντί να προστατεύουν, έδερναν τους παίκτες μας, των παρατηρητών που έκλειναν τα μάτια τους, των εισαγγελέων που αδιαφορούσαν προκλητικά μπροστά σε αισχρές και έκνομες συμπεριφορές, της έντιμης διαιτησίας του κ. Μάνταλου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πιο διεστραμμένος νους.

»Σήμερα, παρακολουθήσαμε το ποδόσφαιρο που οραματίζονταν αυτοί που ντρέπονταν και αηδίαζαν όλο τον χρόνο. Συγχαρητήρια. Αφιερώνουμε αυτή τη παρωδία, στους κυρίους της ΕΠΟ, στον κύριο Σαββίδη, τον κύριο Αλαφούζο, τον ΣΚΑΪ, τους προκλητικούς σχολιαστές του ΟΤΕ ΤV που διαφήμιζαν την αλητεία και τα έκτροπα και τους λοιπούς αντικειμενικούς δημοσιογράφους που βιάζουν το ποδόσφαιρο καθημερινά. Απέναντι στο σημερινό σκηνικό της ντροπής, η απάντηση είναι μία και μόνη. Σας αφήνουμε στην μιζέρια σας.

»Εμείς, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ακόμη περισσότερα στην μεγάλη μας αγάπη, τον Ολυμπιακό μας, αλλά με τους παίκτες και τον κόσμο μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς που επιχειρούν τον εξευτελισμό του ποδοσφαίρου κερδίζοντας και αυτή την μάχη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που σ’ αυτή την ζούγκλα έδειξαν πόσο επαγγελματίες και παλικάρια είναι».

Ο Ιβάν Σαββίδης

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έκανε την αποκάλυψη πως σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, του είπε ότι αν η πειραϊκή ομάδα δεν αγωνιζόταν στο ματς Κυπέλλου θα αποχωρούσε ο ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Τόνισε: «Μίλησα με τον κύριο Μαρινάκη πριν ξεκινήσει το ματς στο γήπεδο του Τούμπας. Του είπα πως σε περίπτωση που η ομάδα του δεν βγει να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει έτσι κανονικά ο αγώνας, εγώ θα πάρω την ομάδα από την Σούπερ Λίγκα και θα φύγω και πως η αιτία θα είναι εκείνος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρινάκη για την συνομιλία που είχαμε.

» Από εκεί και πέρα κατέβηκα προσωπικά στον αγωνιστικό χώρο και επιθεώρησα την κατάσταση. Οντως μύριζε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Επειδή όμως μύριζε στον πάγκο και τι έγινε; Εδώ ήρθαμε για μπάλα και όχι να κάνουμε τις μπαλαρίνες. Από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε το Κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε στον τελικό. Θα πάμε στην Αθήνα να φέρουμε το Κύπελλο. Ο Θεός δεν μας γύρισε την πλάτη.

»Επρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό. Ηταν πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοι βλέπετε τη διαφορά στις συμπεριφορές. Θα ήμουν πιο ευτυχισμένος αν έβλεπα το ματς από τη Θύρα 4. Αναγκάστηκα να κατέβω για να διατηρήσω την ασφάλεια. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μικρή ομάδα. Μίλησα με το διευθυντή του Ολυμπιακού και τον ρώτησα: ‘’Τι παράπονα μπορείτε να έχετε από εμάς; Χτυπήσατε τον προπονητή του Παναθηναϊκού».

»Για ποια τάξη μιλάμε; Με προσέβαλε το γεγονός ότι στο ματς του Καραϊσκάκη επιτέθηκαν στον Αθανασιάδη. Σήμερα είπα στους παίκτες μου ότι δεν είναι ορφανά και πως εγώ θα βρω τρόπο να τους προστατεύσω. Με στεναχώρησε, επίσης, που είδα συμπαίκτες στην Εθνική να τσακώνονται».

«Ο Σαββίδης είναι κλόουν»

Ο κ. Σαββίδης πήγε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές του: «Ευχαριστώ πολύ για το δώρο. Για την πρόκριση στον τελικό. Αυτό που έχουμε πει για το πριμ ισχύει. Σε περίπτωση κατάκτησης μπορεί να είναι παραπάνω».

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίασαν για αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης ότι «προφανώς δεν θα ασχοληθούμε με αυτά που λέει ένας κλόουν»!