Πεπεισμένος ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος «δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει» για όσα συνέβαιναν στα ταμεία του δήμου την περίοδο της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίστηκε χθες στην κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Δεν λέω ότι ο δήμαρχος έβαλε χέρι, αλλά πού πήγαν τα λεφτά;» είπε χαρακτηριστικά χθες το μεσημέρι. «Θεωρώ ότι γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι έλειπαν τα λεφτά» τόνισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «δεν είναι δυνατόν να τα έκανε μόνος του ο Παναγιώτης Σαξώνης» αναφερόμενος στον κατηγορούμενο πρώην διαχειριστή κρατήσεων δήμου στον οποίο όλοι οι κατηγορούμενοι αποδίδουν τις ευθύνες. Και τον χαρακτήρισε «χαϊδεμένο παιδί που δρούσε ανεξέλεγκτα».

Σε όλες τις τοποθετήσεις του για τον πρώην δήμαρχο κράτησε αποστάσεις για το αν «πήρε χρήματα», όμως αρκετές φορές επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να γινόταν τόσα χρόνια και να μην το πήρε χαμπάρι». Οπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, έτσι και χθες επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις του Β. Παπαγεωργόπουλου με τον πρώην γενικό γραμματέα και επίσης κατηγορούμενο Μ. Λεμούσια, για τον οποίο επανέλαβε ότι «εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του δεν μπορούσες να κάνεις δουλειά». Πάντως ανέφερε ότι ο ίδιος όταν τα οικονομικά προβλήματα ακούγονταν έντονα στον δήμο είπε στο δημοτικό συμβούλιο απευθυνόμενος στον προκάτοχό του «Βασίλη, πρόσεχε, θα σε βάλουν μέσα» και επικαλέστηκε τα πρακτικά των συνεδριάσεων.