Στην πιο τρανή ως τώρα απόδειξη της υπερκομματικής απήχησης του Γιάννη Σγουρού εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Νίκος Χαραδαλιάς, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους δημάρχους της ΝΔ – επί 12 χρόνια άρχων στον Δήμο Βύρωνα – ανακοίνωσε ότι συμπαρατάσσεται με τον περιφερειάρχη Αττικής, «αδειάζοντας» παράλληλα την κομματική υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, ο Νίκος Χαραδιαλιάς, ανακοίνωσε ότι θα συμπορευτεί με τον Γιάννη Σγουρό, με τον οποίο, όπως είπε, «ενώνουμε δυνάμεις, έτσι ώστε να συνεχιστεί το εξαιρετικό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αττική και τις γειτονιές της».

To μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι… Μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τον Γιάννη Σγουρό, από διαφορετικούς βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, ενώνουμε δυνάμεις, έτσι ώστε να συνεχιστεί το εξαιρετικό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αττική και τις γειτονιές της. Η σχέση μου με τον Γιάννη Σγουρό ήταν πάντα σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης, μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς και ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος.

» Στη νέα πενταετία αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα των πολιτών. Το μεγάλο μας στοίχημα παραμένει αποκλειστικά η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, σε κάθε γειτονιά του λεκανοπεδίου. Ενώνουμε εμπειρία και γνώσεις ετών, παραμένουμε μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και συνεχίζουμε όλοι μαζί για τους πολίτες της Αττικής, για την επόμενη μέρα των παιδιών μας….όλοι μαζί λοιπόν συνεχίζουμε, με εμπειρία, έργα παντού σε κάθε γειτονιά…συνεχίζουμε όλοι μαζί, μόνο μπροστά!»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αποχωρεί από τον Δήμο Βύρωνα για να αναλάβει νέο ρόλο στην Περιφέρεια εφόσον κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός του Γιάννη Σγουρού, είναι ο τελευταίος από μια σειρά «γαλάζιων» δημάρχων που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ τις υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Είχαν προηγηθεί ο Διονύσης Χατζηδάκης του Παλαιού Φαλήρου,ο Σωτήρης Μεθενίτης από το Μαρκόπουλο για να ακολουθήσουν πολλά στελέχη της ΝΔ, που όμως αργότερα είδαν τον Αντώνη Σαμαρά να ορίζει υποψήφιο του κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο.