Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο ματς με την Ξάνθη με στόχο τη νίκη, υποστήριξε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου, μιλώντας στην τηλεόραση της NOVA.

«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος θέλει βαθμούς, όμως κι εμείς θέλουμε βαθμούς και θα έλεγα ότι μέχρι τώρα- τουλάχιστον σε εμάς- δεν μας έχει χαριστεί κανείς στο πρωτάθλημα. Έχουμε υποφέρει για να κερδίσουμε πολλά ματς, σε κάποια νικήσαμε γιατί τα κάναμε εμείς να φαίνονται εύκολα, αλλά στην ουσία θα έλεγα ότι δεν μας χαρίστηκε κανείς και δεν πρόκειται κι εμείς να χαριστούμε σε κανέναν. Θα μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε το παιχνίδι μας, να νικήσουμε, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως από την άλλη έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε και θα πάμε εκεί για τη νίκη», είπε ο Αναστασίου.

Αναφερόμενος και στο γεγονός ότι ακολουθεό ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ο Αναστασίου τόνισε:

«Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει τη σημασία και των δύο παιχνιδιών. Για εμάς προτεραιότητα έχει το ματς της Ξάνθης. Αυτό που έχουμε πει, είναι ότι για εμάς το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό και αυτό είναι στην Ξάνθη. Οπότε ξέρουν τη σημασία, ξέρουν ότι θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μπούμε μέσα και να παίξουμε το παιχνίδι μας και γνωρίζουν ότι για εμάς δεν υπάρχει η χαλαρότητα και η αδιαφορία. Δεν υπάρχει σε εμάς το να αφήσουμε κάποια παιχνίδια στην άκρη για να συγκεντρωθούμε σε κάποιο άλλο. Ξέρουμε ως ομάδα, ότι όσο παίζουμε παιχνίδια και όσο έχουμε διάρκεια, παραμένουμε σε εγρήγορση και παίζουμε καλά. Θα έλεγα ότι αυτοί που θα παίξουν και θα αγωνιστούν στο παιχνίδι, είναι έτοιμοι. Και αυτοί που θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη θα είναι έτοιμοι για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε».

Σε ότι αφορά κάποια πλάνα για τη νέα χρονιά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σημείωσε:

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα να φτιάχνουμε το πλάνο μας, να προετοιμαζόμαστε για την νέα σεζόν και έχουν γίνει συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή και τον διευθυντή των Ακαδημιών, τον κ. Σαμαρά, καθώς και με τον κ. Σαραβάκο και τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, για να δούμε τι θα κάνουμε ενόψει της νέας σεζόν. Σίγουρα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για τη νέα σεζόν»

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση παιδιών από τις ακαδημίες, είπε:

«θα δούμε ανάλογα με το που θα τερματίσουμε στα πλέι οφ, τη θέση που θα έχει η ομάδα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τι οικονομικές δυνατότητες θα υπάρχουν. Όλα παίζουν το ρόλο τους, αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία μας, γιατί το έχουμε ξαναπεί ότι για εμάς είναι απαραίτητο. Από τη στιγμή που έχουμε την Ακαδημία μας και έχουμε επενδύσει πάνω σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι είναι το πιο λογικό κι εμείς ως ομάδα να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά και στον τρόπο δουλειάς που γίνεται. Και αυτό γίνεται, ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός και να παράγει νέους και Έλληνες παίκτες, αλλά και να είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Να μπορεί να συντηρηθεί και να μη χρειάζεται σε βάθος χρόνου την επενδυτική βοήθεια κάποιου μεγαλοεπενδυτή. Το σημαντικό είναι η ομάδα να μπορεί να είναι αυτόνομη, να λειτουργεί αυτόνομα, να παράγει παίκτες, να τους εξάγει και ανάλογα η ομάδα να συντηρείται, παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο και πρωταγωνιστώντας με λίγες και σωστές μεταγραφές και όχι πληθώρα ξένων παικτών».

.