Ολυμπιακός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης, νίκησαν για δεύτερη φορά Φοίνικα Σύρου και Κηφισιά αντίστοιχα και έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι-οφ στην Α1 βόλεϊ. Ετσι, θέλουν ακόμα μία νίκη για να προκριθούν στον τελικό.

Στο κλειστό του Ρέντη λοιπόν, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τον Φοίνικα Σύρου που είχε εξαιρετική απόδοση, συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι.

Τα σετ: 25-21, 23-25, 28-26, 19-25, 17-15

«Ήταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το περιμέναμε, δηλαδή, ο Φοίνικας να αντιδράσει. Ξεπεράσαμε κούραση και προβλήματα. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά τα οποία καταφέρανε να νικήσουν, με τον αντίπαλο μας να πιάνει πολύ υψηλή απόδοση. Κάναμε το 2-0, δεν σημαίνει τίποτα. Ξεκινάμε από την Τρίτη με το σκορ στο 0-0 και άμα μπορούμε να τελειώσουμε και την σειρά για να έχουμε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας. Το θετικό είναι ότι από Δευτέρα θα γυρίσει και ο Βασίλης Κουρνέτας», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης.

Ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου. Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι μοναδικά, δηλαδή μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Άρα το αποτέλεσμα το διήμερο αυτό δεν είναι θετικό για τον Φοίνικα. Δεν μας ικανοποιεί το 2-0, ασφαλώς δείξαμε στο δεύτερο ματς ποιοι είμαστε αλλά δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Τώρα η σειρά πάει στο γήπεδο μας. Θέλουμε τρεις μέρες να συγκεντρωθούμε γιατί περάσαμε πραγματικά δύσκολα. Ο Φοίνικας πάντα έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Αυτό υπάρχει από την πρώτη μέρα στο μυαλό μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

***Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε για δεύτερη φορά στο Ζηρίνειο την Κηφισιά, αυτή τη φορά με 3-0.

Τα σετ: 20-25,20-25,17-25.

Ο πασαδόρος και αρχηγός του Εθνικού Άκης Σιδηρόπουλος είπε: «Κάναμε δύο βήματα για την πρόκριση και χρειάζεται ένα ακόμα. Είναι σημαντικό ότι είχαμε συγκέντρωση και καλή απόδοση, γιατί εμείς που έχουμε ομάδα με αθλητές που είναι μεγάλης ηλικίας δεν είναι εύκολο να παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Ισως μας πηγαίνει η Κηφισιά. Τα βήματα να τα κάνουμε ένα- ένα, γιατί αν δεν παίξεις καλύτερα από την Κηφισιά θα χάσεις. Είμαστε κοντά στον τελικό, αλλά δεν τελείωσε τίποτα»

Ο κεντρικός της Κηφισιάς, Δημήτρης Σουλτανόπουλος δήλωσε: «Ήταν περίεργο παιχνίδι. Ο Εθνικός ήταν κακός και εμείς χειρότεροι. Στα δύο πρώτα σετ ο Εθνικός έκανε πολλά λάθη αλλά δεν μπορούσαμε να τα εκμεταλλευτούμε, γιατί εμείς κάναμε περισσότερα. Δίκαια νίκησε στα δύο παιχνίδια. Το πιο εύκολο είναι να τα παρατήσουμε. Όμως ξέρω την ομάδα μου και δεν θα το κάνουμε. Θα ανασυνταχτούμε και θα πάμε να τον νικήσουμε έστω μία φορά».