«Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του Πειραιά», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου έκανε τον απολογισμό του έργου του τα τελευταία τριάμισι χρόνια και παράλληλα παρουσίασε 75 υποψηφίους από τον συνδυασμό του. Με ένα επτάλεπτο βίντεο, παρουσίασε τα 129 έργα –τα 70 έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί –ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει στην πόλη τους τελευταίους 42 μήνες, ευχαριστώντας όλους τους αντιδημάρχους.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη, ανέφερε ότι «όλοι έχουν δικαίωμα στη φιλοδοξία», υποστηρίζοντας παράλληλα πως τα νέα αυτά δεδομένα δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς στην πόλη. Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι εκείνος θα είναι ο νικητής των εκλογών από την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στην αρνητική στάση παλαιών αθλητών αλλά και οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού σε σχέση με την απόφαση άμεσης εμπλοκής στελεχών της ομάδας στις εκλογικές διεργασίες. «Δεν θέλω από κανέναν πιστοποιητικό αν είμαι ή δεν είμαι Ολυμπιακός» ανέφερε. «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Νταϊφά και του Γουλανδρή». Εσπευσε πάντως να υπογραμμίσει πως ο ίδιος δεν έχει καμία διαμάχη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με κανένα μέλος της ΠΑΕ –ο Νταϊφάς μάλιστα με λάτρευε και θα ερχόταν στην πρόσφατη εκδήλωσή μου αν τρεις ημέρες πριν από αυτήν δεν απεβίωνε» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αλλά ούτε και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχω τίποτα. Δεν γίνεται να υπάρχει κόντρα εάν δεν το θέλω και εγώ». Για τις φήμες που ανέφεραν πως το κλίμα στις σχέσεις με τον μητροπολίτη Πειραιά είναι αρνητικό είπε: «Μας συνδέει φιλία και αγάπη. Κόντρα δεν υπήρξε ποτέ μεταξύ μας και μάλιστα θυμώνει όταν του λένε ότι έχουμε κακές σχέσεις».

Μεταξύ των πρώτων υποψηφίων που παρουσίασε ήταν ο πρώην μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και του Ολυμπιακού Χρήστος Αρβανίτης, ο αθλητής του πόλο Γιάννης Χατζηαλέξης, η κόρη του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Χριστίνα Κορκίδη, αλλά και εκ μέρους της ιστορικής ποδοσφαιρικής οικογένειας των Ανδριανόπουλων, η Ερικα Ανδριανοπούλου.