Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι θα είναι ξανά δήμαρχος Πειραιά, καθώς η υποψηφιότητα Μώραλη με στήριξη μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν συνιστά κατά την άποψή του, «απειλή», εξέφρασε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5, ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν λένε ότι αλλάζει τα δεδομένα (η υποψηφιότητα Μώραλη). Ούτε η αίσθηση που έχω περπατώντας στους δρόμους. Αν έχετε κάτι άλλο, πείτε μου… Εδώ και 40 μέρες αυτό κατασκευάζεται και έγιναν πολλές δημοσκοπήσεις, με τον κ. Μώραλη μέσα, ο οποίος έχει και πολιτικό παρελθόν. Είχε εκτεθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και δεν είχε εκλεγεί. Καλότυχος να είναι τώρα… »

Αναφερόμενος στη δυναμική που έχει αποκτήσει ο συνδυασμός του, ανέφερε:

«Οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί των προηγούμενων εκλογών γίνονται ένας και έρχονται σε μένα. Το δεύτερο είναι ότι ευχαριστώ τον κ. Μιχελάκη που έδωσε χθες τη δυνατότητα, με νομοθετική ρύθμιση, οι υποψήφιοι δήμαρχοι να έχουν έως και διπλάσιο αριθμό υποψηφίων, για να μπορεί να χωρέσει και η ανανέωση. Και τρίτο είναι ότι δεν προτίθεμαι να κάνω κόντρα με κανέναν, διότι θέλει δύο. Δεν φτάνει ένας. Για μένα, δεν υπάρχει αντίπαλος. Ούτε υποψήφιος δήμαρχος ούτε βουλευτής, κανείς. Θα ασχολούμαι ό,τι και αν κάνουν με τα προβλήματα της πόλης. Δεν ξέρω κανέναν που είναι το ίδιο πράγμα, ο Πειραιάς όλος αγαπάει τον Ολυμπιακό, διότι γεννήθηκε στον Πειραιά και αγαπιέται εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν τεμαχίζεται, διότι ο αριστερός Πειραιώτης είναι Ολυμπιακός και ψηφίζει ΚΚΕ και ο δεξιός Ν.Δ. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα».

«Ο ιδιοκτήτης μετοχών δεν είναι και ιδιοκτήτης ανθρώπων»

«Ο ιδιοκτήτης μετοχών δεν συνεπάγεται ιδιοκτήτης ψυχών και ανθρώπων. Και πρέπει να σας πω ότι τα πάει πολύ καλά ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Να φέρει και το ευρωπαϊκό (κύπελλο) διότι το θέλουμε. Ας πάρουμε, βέβαια, το κύπελλο πρώτα – το πρωτάθλημα το πήραμε… Στον τομέα αυτό, πιστεύω ότι ο κ. Μαρινάκης κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι δικαίωμά του να ασχοληθεί με την πολιτική, όπως, και εξάλλου ο μακαρίτης ο πατέρας του είχε ασχοληθεί» είπε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε:

«Αυτό το έργο είναι αστείο και ξαναπαίχτηκε, να υποτιμά κανείς τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη του πειραιώτικου λαού. Εκλέγομαι 20 τόσα χρόνια στον Πειραιά, είναι δυνατόν να εξαπατώ τους πολίτες και να είμαι βάζελος κτλ.; Εχω το δικαίωμα να πολιτεύομαι χωρίς να αυτοπροσδιορίζομαι και να είμαι Ολυμπιακός χωρίς να χρειάζομαι την άδεια κάποιου».

«Δεν είναι καλό οι ομάδες να ταυτίζονται με κόμματα»

«Εκτός των άλλων και εκτός από τη νιότη μου, για να κάνω και χιούμορ, έχω μια ήσυχη ιδιωτική ζωή. Και έχω δύο εγγονάκια που φωνάζουν εκτός από μαμά, μπαμπά, παππού και γιαγιά «Ολυμπιακός». Μόνο στην Κύπρο οι ομάδες ταυτίζονται με κόμματα και δεν είναι καλό αυτό…», πρόσθεσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος