Για υποκρισία κατηγόρησε τη Ραχήλ Μακρή ο υπουργός Υγείας Aδωνις Γεωργιάδης, o οποίος είπε ότιπράγματι η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε τις θετικές αναφορές για τη Χρυσή Αυγή στην επιτροπή της Βουλής. Σημείωσε ωστόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τα όσα ανέφερε η Ραχήλ Μακρή τα είπε εκτός μικροφώνου και δεν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

Για τη μηνυτήρια αναφορά της Ραχήλ Μακρή σε δημοσιογράφους, βάσει της οποία συνελήφθη η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ραχήλ Μακρή ανέβαινε στα κάγκελα της ΕΡΤ, και μας κατηγορούσε, μας έλεγε φασίστες, γιατί κλείσαμε την ΕΡΤ και γιατί πλήτταμε την ελευθέρια των δημοσιογράφων και τώρα πάει να βάλει στη φυλακή τρεις. Να καταλάβουμε το μέγεθος της υποκρισίας»

Τη μήνυση της Ραχήλ Μακρή κατά δημοσιογράφων καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά σε κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις». «Θέλω να επισημάνω ότι η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.