«Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, σε συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα, «ο οποίος, όπως και δημόσια, εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μου είπε και προσωπικά πως η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες».

«Το μήνυμα που βγήκε από το Λευκό Οίκο, τόσο από τα λόγια του αντιπροέδρου Μπάιντεν, όσο και από τα λόγια του προέδρου Ομπάμα είναι μια πολύ θερμή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για την προσπάθεια που γίνεται στην χώρα μας. Και νομίζω ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για όλους μας ότι αυτό έχει πλέον γίνει αντιληπτό και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και βεβαίως ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας στρατηγικός εταίρος της Αμερικής» υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις επαφές που είχε, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, με στελέχη της τουριστικής αγοράς.

«Συναντήσαμε στελέχη της τουριστικής αγοράς και όλους εκείνους που θέλουμε συνεργάτες στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών από την Αμερική. Τα μηνύματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά για το 2014. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι το 2014 θα είναι πραγματικά ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε:

«Επιδεικνύουμε επιμονή στην προσέλκυση τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γιατί είναι για μας μια πολύ σημαντική αγορά. Κάνουμε συστηματική δουλειά, η οποία, όπως έχει φανεί, αποδίδει. Το 2013 είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος, για πρώτη χρονιά, μετά από αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Το 2014 περιμένουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική. Μας ενδιαφέρει όμως να εμβαθύνουμε κιόλας τη σχέση αυτή και να παρουσιάσουμε στους Αμερικανούς περισσότερες επιλογές στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο προορισμών, όσο και σε επίπεδο ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού».

Στο συνέδριο του Ιδρύματος Νιάρχου

Επίσης, ανέφερε ότι επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο συνέδριο του Ιδρύματος Νιάρχου, «το οποίο ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου», όπως είπε.

«Συζητήσαμε για το πρόβλημα της ανεργίας των νέων και πως μπορεί και ο τουρισμός να προσφέρει στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Άλλωστε, το Ίδρυμα Νιάρχου έχει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία και με τις πρωτοβουλίες του έχει πραγματικά στηρίζει την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Ηδη, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη συνεργασία» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από