Μπορεί πλέον οι πολιτικοί να υποκύπτουν στη γοητεία (και την πολιτική επικοινωνία) μιας «selfie» φωτογραφίας, ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως αυτή που έβγαλε ο αστέρας του μπέιζμπολ Ντέιβιντ Ορτίζ των Ρεντ Σοξ της Βοστώνης με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα.

Ο λόγος; Η εταιρεία που κατασκευάζει το τηλέφωνο με το οποίο βγήκε η φωτογραφία αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, την προώθησε στα εκατομμύρια των «ακολούθων» της στον λογαριασμό της στο Twitter.

O εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι η εικόνα του προέδρου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Από την εταιρεία, τη Samsung, δεν υπήρξε σχόλιο. Είναι ωστόσο προφανές ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αρέσκεται σε αυτού του είδους την έμμεση διαφήμιση καθώς η πιο διάσημη «selfie» της χρονιάς, αυτή από την τελετή τον Οσκαρ, βγήκε και πάλι με δικό της κινητό τηλέφωνο.

To δίκτυο ESPN μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Ντέιβιντ Ορτίζ έχει συμφωνία με τη Samsung. Ο ίδιος ο αθλητής από την πλευρά του επέμεινε ότι το περιστατικό της περασμένης Τρίτης στον Λευκό Οίκο ήταν προϊόν αυθορμητισμού και καμία σχέση δεν είχε με τη συνεργασία του με την εταιρεία.

Ολα τα μέλη της ομάδας των Ρεντ Σοξ πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου και φωτογραφήθηκαν στον κήπο της προεδρικής κατοικίας με τον πρόεδρο.

Mάλιστα του έκαναν δώρο και μια φανέλα με το νούμερο 44 και το όνομά του.

Τότε, ένα από τα μέλη της, ο Ντέιβιντ Ορτίζ έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ζήτησε από τον Ομπάμα μια «selfie». Εκείνος φυσικά χαμογέλασε.