Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο «παππούς της αμερικανικής TV», τηλεοπτικός οικοδεσπότης μιας από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της, του «Late Show» του CBS, ανακοίνωσε ότι βγαίνει στη σύνταξη ύστερα από 22 χρόνια επιτυχημένης παρουσίασης του συγκεκριμένου τοκ σόου και έπειτα από μια καριέρα 31 ετών στα τηλεοπτικά δίκτυα της Νέας Υόρκης.

Ο Λέτερμαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του την Πέμπτη στη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής και διευκρίνισε ότι η τελευταία του εμφάνιση ως παρουσιαστή του σόου θα είναι μέσα στο 2015.

Η είδηση της αποχώρησης του Λέτερμαν δεν πέρασε διόλου απαρατήρητη. Ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του και με σχόλιό του στο Twitter είπε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο Λέτερμαν θα μας λείψει. Αλλωστε ο Ομπάμα είχε και αυτός περάσει από την πολυθρόνα του καλεσμένου του «Late Show» τα γυρίσματα του οποίου γίνονται στο θέατρο «Εντ Σάλιβαν».

Η παρουσιάστρια της τελετής των 86ων Οσκαρ, η Ελεν ντε Τζενέρις σχολίασε πως με την αποχώρηση του Λέτερμαν ύστερα από 31 χρόνια, η τηλεόραση «δεν θα είναι πια η ίδια». Ο μεγαλοεπενδυτής και τηλεπαρουσιαστής Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Δεν το πιστεύω ότι ο Ντέιβιντ Λέτερμαν ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Τι σπουδαίος τύπος!»

Ο 67χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος στο παρελθόν παραδέχτηκε στη διάρκεια της εκπομπής του ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με συνεργάτιδές του, θεωρείται ένας από μακροβιότερους παρουσιαστές νυχτερινού τοκ σόου στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Ο Λέτερμαν ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιντιάνα και έκανε το ντεμπούτο του στα νυχτερινά νεοϋορκέζικα τοκ σόου τον Φεβρουάριο του 1982 με το «Late Night with David Letterman» στο NBC. Δέκα χρόνια αργότερα θεωρείτο το φαβορί να αντικαταστήσει τον περίφημο Τζόνι Κάρσον στο «The Tonight Show» αλλά το NBC έδωσε τη θέση στον Τζέι Λένο. Τότε ο Λέτερμαν έφυγε από το NBC και μετακόμισε στο ανταγωνιστικό CBS εγκαινιάζοντας την εποχή του «Late Show with David Letterman».

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ο Τζέι Λένο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το«The Tonight Show» με τον 39χρονοκωμικό Τζίμι Φάλον να τον αντικαθιστά.