Στην Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε με πολίτες και αντάλλαξε απόψεις για το Ποτάμι αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις ενόψει και των ευρωεκλογών.

Με το «θέμα ημέρας» δηλαδή την «υπόθεση Μπαλτάκου», άνοιξε την εισαγωγική του τοποθέτηση, πριν ξεκινήσει ο διάλογος με το ακροατήριο που έχει υιοθετήσει κατά την διάρκεια των περιοδειών του ανά την Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα.

»Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό.

»Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να σωθεί.

»Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό – χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου;

»Σε ποιες αποφάσεις αλήθεια συμμετείχε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Πρέπει να μάθουμε μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

»Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι αποκλειστικά δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν».

Εξάλλου συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις Μπαλτάκου περί καθοδηγούμενης δικαιοσύνης, αρά δεν είναι μείζον ζήτημα η παραίτηση των υπουργών Δένδια και Αθανασίου.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ο Στ. Θεοδωράκης, επεσήμανε ότι είναι ανάγκη η χώρα μας να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ανθρώπους που θα αποκαταστήσουν το κύρος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και θα συμβάλλουν στην πορεία προς μια δίκαιη Ευρώπη.

«Θέλουμε», τόνισε, «μια δυνατή Ελλάδα σε μια δίκαιη Ευρώπη. Ενώ σχολίασε ότι η αποδοχή του κόσμου στο Ποτάμι είναι απρόσμενα ικανοποιητική.

Απατώντας σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με το πρόγραμμα που έχει το Ποτάμι υπενθύμισε ότι αυτό έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τις 25 Μαρτίου.

«Τα κόμματα εξουσίας όμως», είπε χαρακτηριστικά, «δεν το έχουν κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ το καθυστερεί για να μην μιλήσει για το ευρώ, ενώ αναζητά λιγότερο δυσάρεστες λέξεις για τον κόσμο και η ΝΔ αγωνιά για πόσο ακόμη θα ισχύουν οι διακρατικές συμφωνίες, με τις οποίες πορεύεται η πραγματική οικονομία.

»Όπως και να έχει εμείς δεν θα ταυτίσουμε το κομματικό συμφέρον με το δημόσιο συμφέρον και συμπλήρωσε:«δεν είμαστε μεσσίες, άλλωστε η χώρα έχει καταστραφεί από αυτούς. Δεν έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα. Με αυτά θα ασχοληθούμε διεξοδικά αμέσως μετά τις εκλογές».

Αναφορικά με το ευρωψηφοδέλτιο ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα ασχοληθεί με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας:

«Δεν είναι στους ρόλους των κομμάτων να αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος στη Λάρισα και τα Τρίκαλα. Τα κόμματα θα πρέπει να δεχτούν ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αυτονομηθούν» και συμπλήρωσε:«Η καινοτόμος πρότασή μας ως προς τη διακυβέρνηση είναι ότι εκτός από τους 20 πολιτικούς υπουργούς θα πρέπει οι νευραλγικοί τομείς να έχουν επικεφαλής έναν επαΐοντα υφυπουργό. Η πρόταση για μόνιμο υφυπουργό Παιδείας ή μόνιμο υφυπουργό φορολογίας έχει υποβληθεί ξανά, αλλά το κομματικό σύστημα την πολεμάει. Το κράτος όμως πρέπει να έχει συνέχεια και δεν μπορούμε να φέρνουμε τα πάνω κάτω σε κάθε ανασχηματισμό».