Την άποψη ότι το βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ «φλέρταρε» με τη Χρυσή Αυγή και ότι αυτός ο «δίαυλος» παραμένει, διατύπωσε το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν όπως πάντα χειμαρρώδης και δεν έκρυψε τα λόγια του και υποστήριξε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος δεν ήταν «μόνος του» σε αυτή τη διαβούλευση με τη Χρυσή Αυγή, «όσες διαψεύσεις και αν πέφτουν από το πρωί», όπως είπε.

«Αυτή η ιστορία μάς θυμίζει τρία πράγματα» είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνέχισε: «Πρώτον, ότι για ένα διάστημα η ΝΔ φλέρταρε με τη Χρυσή Αυγή. Είχε έναν ανοιχτό δίαυλο. Ηθελε να τα βρει με ένα μέρος έστω της Χρυσή, αυτό που έλεγαν η «σοβαρή Χρυσή Αυγή»… Οταν αποφασίσανε τελικά να τα σπάσουν, το έκαναν καθαρά για λόγους ψηφοθηρικούς: ότι αποφάσισαν ότι έχουν περισσότερα κέρδη σε ψήφους εάν τους χτυπήσουν δικαστικά απ’ ό,τι εάν τους αφήσουν να συνεχιστεί αυτό το φλερτ και να τα βρουν. Αλλά το τρίτο και πιο ανησυχητικό, για εμένα, είναι ότι ο δίαυλος αυτός συνεχίζει. Οσες διαψεύσεις και αν πέφτουν από το πρωί και να λέγεται ότι ο Μπαλτάκος ήταν μόνος του, δεν το χωράει το μυαλό μου ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου συζητούσε από μόνος του με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – όχι μόνο βουλευτές. Με υπόδικους, διότι ο Κασιδιάρης μπορεί να μην προφυλακίστηκε, αλλά παραμένει υπόδικος. Και δείχνει το βίντεο μια τρομερή οικειότητα μεταξύ τους. Σαν να μιλάνε δυο φιλαράκια…»

«Υπάρχουν δύο ΝΔ»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος υποστήριξε πως η ΝΔ έχει ακροδεξιούς. «Δεν νομίζω ότι τους έχει αποβάλλει. Αυτό που το ΠΑΣΟΚ ονόμασε «ακροδεξιό θύλακα» νομίζω ότι υπάρχει. Το έλεγα και το πίστευα, ότι υπάρχουν «δύο ΝΔ»: Η μία θέλει να τα βρει με τη Χρυσή Αυγή και η δεύτερη διέρρηξε τις σχέσεις της. Αυτά τα μπακαλίστικα ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει εκτός νόμου και πού θα πάνε οι ψήφοι της νομίζω ότι όλα τα κόμματα τα κάναμε»

Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε πως «μπαίνουμε σε μια περίοδο Ερντογάν, που είναι ανησυχητικό για την ελληνική δημοκρατία: Να κυκλοφορούμε, δηλαδή, όλοι καλωδιωμένοι; Αυτός είναι ο κίνδυνος σε όλη αυτή την ιστορία».

Και συνέχισε ο Τατσόπουλος, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της «θυματοποίησης» της Χρυσής Αυγής: «Είναι πολύ ολισθηρός ο δρόμος να τα ποντάρουμε όλα μονάχα στην ποινικοποίηση και δικαστική έκβαση της υπόθεσης της Χρυσή Αυγή., διότι αυτή η υπόθεση θα τραβήξει πολύ σε μάκρος και όταν ο Κασιδιάρης μάς έλεγε χθες ότι βγάζει τα αποσπάσματα από το βίντεο, έλεγε και ότι αυτό το βίντεο έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εχει την εξής σημασία αυτό: ότι τα αγόρια θα το τραβήξουν αυτό και ότι η θυματοποίηση, αν τραβήξει πολύ η ιστορία, θα πιάσει ταβάνι. Και θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής ίσον κέρδη στις κάλπες. Γι’ αυτό και έλεγα από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε μια παραστρατιωτική οργάνωση που σκοτώνει, τραυματίζει και κάνει κάθε είδους παρανομία, διότι δεν είναι κοινοί εγκληματίες, λειτουργούν για την κατάλυση του πολιτεύματος. Οπότε, παίρνεις πολιτική απόφαση και όποια οργάνωση να είναι – έτυχε να είναι η Χρυσή Αυγή – τη θέτεις εκτός νόμου. Τελεία. Και αν έρθει μετά το δικαστήριο και πει ότι όλοι εμείς ήμασταν πεπλανημένοι και αυτά τα παιδιά ήταν καλά και έπαιζαν με τα όπλα και κυκλοφορούσαν επειδή είχαν ένα τικ με τα όπλα, να πούμε συγγνώμη και να τους αποζημιώσουμε. Αλλά όσο η δημοκρατία εθελοτυφλεί και παίζει με βίντεο, καλωδιώσεις και υπόδικος βουλευτής καλωδιωμένος παγιδεύει ακροδεξιό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και τον εξοντώνει…»

«Ο Μπαλτάκος είχε το ΟΚ του Σαμαρά»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε επιπλέον για συνολική ευθύνη της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά για τη δράση του Τάκη Μπαλτάκου: «Υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης, ακόμη και αν ένας τέτοιος άνθρωπος έχει τη δική του, προσωπική ρότα – που δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι είχε το ΟΚ της κυβέρνησης και του Σαμαρά, διότι ήταν φίλοι αυτοί οι δύο και δεν πιστεύω ότι μιλάς με υπόδικους βουλευτές αν δεν έχεις το ΟΚ του Πρωθυπουργού».

Επεσήμανε δε και τις προσπάθειες των βουλευτών της ΝΔ να αποσυνδέσουν τον Μπαλτάκο από την κυβέρνηση και το κόμμα. «Η ιστορία αυτή ήταν ένα παράλληλο σκάνδαλο… Ο αντιπρόεδρος, ο κ. Καλαντζής, ο οποίος βεβαίως αποποιήθηκε κάθε ευθύνης Μπαλτάκου σε ό,τι αντικατοπτρίζεται στη Ν.Δ. Είπε ότι δεν τα πιστεύει η Ν.Δ. και ότι είναι μεμονωμένη περίπτωση. Και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είπε τα ίδια. Ότι είχαμε έναν τρελό του χωριού… Αποκλείεται ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου να κάνει του κεφαλιού του. Οτι ξαφνικά ο Μπαλτάκος ήταν μόνος του και δεν είχε κανένα ΟΚ να συνεργάζεται με υπόδικους χρυσαυγίτες…»