Διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Τάκης Μπαλτάκος με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο πρώτος φέρεται να λέει πως ο υπουργός παρενέβη στη Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής.

«Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά», ξεκαθάρισε σημειώνοντας ότι «πήρα μόνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση». «Αλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση», τόνισε.

Για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».

Εν τω μεταξύ, δικαστικές πηγές, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συνομιλία Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, αντί αλλού σχολιασμού παρέπεμπαν στα στοιχεία της δικογραφίας που είναι γνωστά και στους κατηγορουμένους, επισημαίνοντας ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι δικαστες όπως σε κάθε περίπτωση, θα πράξουν το καθήκον τους» τονίζουν.

Σε νεότερη δήλωσή του το απόγευμα της Τετάρτης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

» Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

» Η Κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

» Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

» Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: «Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη».

» Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας.

» Εξάλλου, για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».