Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έφυγε με τρία αναμνηστικά δώρα και μια ακόμη σπουδαία έντονη ανάμνηση από το γήπεδο που λατρεύτηκε και εξακολουθεί να λατρεύεται σαν Θεός.

Οι πιστοί οπαδοί του, οι οποίοι αρκετές φορές ζήτησαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο την επιστροφή του σέρβου προπονητή στον ΠΑΟ, πήραν σαν δώρο τις πρώτες προτάσεις που άρθρωσε πότε δημοσίως στα ελληνικά. Κι ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του μια συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά, μεσούσης μιας πολύς δύσκολης περιόδου με λάφυρο τη νίκη και την διαφορά πόντων!

Το 76-67 που έδωσε στον Παναθηναϊκό την έκτη νίκη του στο TOP16 τον κράτησε ζωντανό στην διεκδίκηση της πρόκρισης και του δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση που βρεθεί σε κάποια ισοβαθμία μαζί με τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε.

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι! Σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πολύ» φώναξε προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, κάνοντας τους οπαδούς των Πράσινων να παραληρούν.

Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς στο ΟΑΚΑ, που ουσιαστικά ήταν μια γιορτή υποδοχής του προπονητή που οδήγησε τον ΠΑΟ σε πέντε -από τα έξι- ευρωπαϊκά τρόπαια που έχει κατακτήσει.

Αρχικά ο… ιδρυτής της Πράσινης Δυναστείας, Παύλος Γιαννακόπουλος και μετά ο συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια, Θανάσης Γιαννακόπουλος, βράβευσαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς χωρίς να κατορθώσουν να κρατήσουν τα δάκρυα τους.

Ειδικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και σε εκείνο το σημείο «λύγισε» και ο 54χρονος προπονητής.

Λίγο πριν μιλήσει ο Σέρβος στο μικρόφωνο, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έδωσε ως δώρο μια σύνθεση με φωτογραφία από τα 13 χρυσά χρόνια του στον ΠΑΟ και ακολούθησε ο λόγος του Ομπράντοβιτς.

Η ατμόσφαιρα, που ήταν φορτισμένη στην αρχή του αγώνα αλλά και του δεύτερου μέρους, ήταν φανερό πως επηρέασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και έκανε τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται πιο άνετα.

Ειδικά στο πρώτο 8λεπτα η Φενέρμπαχτσε ήλεγχε ολοκληρωτικά τον ρυθμό του αγώνα και με αιχμή του δόρατος τους αιφνιδιασμούς βρέθηκε να προηγείται με διαφορά έξι πόντων (13-19).

Όμως τότε άρχισε το ρεσιτάλ του ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Με 7/7 τρίποντα μέχρι το 38ο λεπτό, όταν αστόχησε για πρώτη φορά πίσω από τα 6μ75, ο διεθνής γκαρντ διέλυσε κάθε αμυντικό σχέδιο των Τούρκων, που απλά παρατηρούσαν από πόσα σημεία του παρκέ μπορούσε ο Μπράμος να ευστοχήσει.

Μαζί με τον Αντώνη Φώτση, που αγωνίστηκε και για τον απόντα Τζέιμς Γκιστ αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ήταν καθοριστικός στην αντεπίθεση που πραγματοποίησε η Φενέρμπαχτσε μετά το 68-53 με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός στο 34ο λεπτό, ο Μπράμος έδωσαν στον Παναθηναϊκό την πολυπόθητη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-37, 58-49, 76-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 23, Κάρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 10, Ούκιτς 8, Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 13, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 10.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 6, Τζάκσον 7, Ονάν 7, Μπιέλιτσα 9, Μαχμούτογλου, Κλέιζα 9, Τουρκιλμαζ, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 4, Μπογκντάνοβιτς 10, Πρντζιτς 13.