Στην είσοδο του ΟΑΚΑ, του σπιτιού του όπως χαρακτηριστικά είπε στην δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, περίμενε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στο γήπεδο που δοξάστηκε από το 1999 μέχρι το 2012!

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήθελε να δείξει οτι εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Σέρβο προπονητή, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν το αντίθετο αλλά και να υποστηρίξει με εικόνα το κάλεσμα που ουσιαστικά απηύθυνε στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λίγο πριν η αποστολή της Φενέρμπαχτσε πατήσει στο αθηναϊκό έδαφος.

«Μοιάζει με κακόγουστο αστείο να προπονεί άλλη ομάδα ο Ζοτς… Πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει μια για πάντα στο σπίτι του, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος του να ξεπεράσουμε την Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ωστόσο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά το τετ-α-τετ που είχε μαζί του στους διαδρόμους των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, υπενθύμισε μια λέξη που είχε επαναλάβει πολλές τις ημέρες του «διαζυγίου», τον Ιούνιο του 2012 αλλά και οτι έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή. Θυμάμαι πάντα να λέω οτι κλειδί στη ζωή μου είναι η λέξη σεβασμός. Έχω υπογράψει δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε. Νιώθω πολύ καλά εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που με εμπιστεύονται, με υποστηρίζουν. Εκτιμώ πάρα πολύ τα λόγια του κ. Γιαννακόπουλου, μιλήσαμε, αλλά για να πω την αλήθεια έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε» αποκρίθηκε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, δίνοντας συνέντευξη στα ελληνικά ΜΜΕ πριν από την προπόνηση στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Εκεί όπου την Πέμπτη το βράδυ (21.45 Novasports3) θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ομάδας με την οποία κατέκτησε 23 τίτλους σε 13 σεζόν, ύστερα από 29 τελικούς! Ασύλληπτα ρεκόρ, όπως ασύλληπτη θα είναι η υποδοχή που αναμένεται να του επιφυλάξουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν φροντίσει να εξαντληθεί και το τελευταίο εισιτήριο του αγώνα.

«Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου… Εδώ πέρασα τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, αλλά δεν είμαι χαρούμενος που παίζω εναντίον του Παναθηναϊκού. Τον περασμένο Ιούλιο που αποφάσισα να αναλάβω τη Φενέρμπαχτσε μίλησα με κοντινούς φίλους και τους είπα ότι δεν θα ήθελα ποτέ να έρθω σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό. Ηταν πολύ δύσκολο το πρώτο παιχνίδι στην Πόλη και σίγουρα το παιχνίδι εδώ στο ΟΑΚΑ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Μίλησα με τον Φράγκι πριν από το πρώτο παιχνίδι και μου το είχε αναφέρει, αλλά τώρα του είπα να μιλήσουμε διαφορετικά γιατί η μοίρα τα έφερε έτσι και πλέον είναι προπονητής του Παναθηναϊκού. Αστειευτήκαμε γι’ αυτό το γεγονός. Η καρδιά μου πάντα θα είναι εδώ και φυσικά θα είναι πολύ συναισθηματικό βράδυ» τόνισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο προπονητής της Φενέρ ρωτήθηκε για τις αντοχές που θα δείξει το βράδυ της Πέμπτης, υπενθυμίζοντας του πως οι Μποντίρογκα, Μπατίστ που είχαν βρεθεί στη θέση του στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν κατορθώσει να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, ενώ στη συνέχεια στο ματς που είχαν δώσει δεν έπιασαν τα στάνταρ της απόδοσης τους. «Καλή ερώτηση, αλλά δεν είναι δυνατόν να το ξέρω. Πώς να το ξέρω; Είμαστε άνθρωποι, αντιδρούμε σε κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Καταλαβαίνω πως κάτι θα γίνει αύριο (20/3), αλλά πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Το συζήτησα και με μερικούς στενούς φίλους μου και θα το επαναλάβω: Δε θα ήθελα ποτέ μου να βρεθώ σ’ αυτή τη θέση, να δώσω αυτή την αναμέτρηση. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιος με πληρώνει να κάνω τη δουλειά μου, Την Πέμπτη θα ‘ρθω να κάνω τη δουλειά μου. Συναισθηματισμοί ή όχι, θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μαζί με τους παίκτες μου» τόνισε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε για τον αυριανό αγώνα, που οτι και να γίνει θα μείνει στην Ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.