Υπό κατάληψη βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων από σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλους συμβασιούχους.

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτοφανή κίνηση σε προεκλογική περίοδο» και κατήγγειλε ότι στην κατάληψη προχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε χαιρετισμό που απεύθυνε στους εργαζόμενους, ζήτησε από τον κ. Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους «να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται».

«Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος» είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογικές εξαπέλυσε ο Δήμος Αθηναίων με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης.

«Σε μία πρωτοφανή κίνηση, για προεκλογική περίοδο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος, προχώρησε σε κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων.

»Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

»Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση».

Συμπαράσταση από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει συμβολικά το Δημαρχείο και καλούν τη δημοτική αρχή «να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους του δήμου».

Τονίζουν επίσης ότι «το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή ενάντια στις διαθεσιμότητες, στηρίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία» και καταλήγουν: «Με βάση αυτή μας τη θέση επισκεφτήκαμε σήμερα τους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν καταλάβει συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας με αίτημα τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».