Η ημέρα της κρίσης έφτασε για τον πρόεδρο της Μπάγερν Ούλι Χένες (φωτογραφία). Το δικαστήριο του Μονάχου θα κρίνει σήμερα αν ο ισχυρός παράγοντας του γερμανικού ποδοσφαίρου αυτοκαταγγέλθηκε ως φοροφυγάς πριν πληροφορηθεί ότι ο Τύπος βρισκόταν στα ίχνη τού μυστικού λογαριασμού του σε ελβετική τράπεζα.

Αν θεωρήσει ότι ο Χένες γνώριζε για τις έρευνες του μυστικού λογαριασμού του και δεν συνεργάστηκε πλήρως με τις δικαστικές Αρχές, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο έφορος, τότε δύσκολα θα αποφύγει την ποινή φυλάκισης.

Στη χθεσινή τρίτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης η ομάδα των συνηγόρων του Χένες αποφάσισε να μην αμφισβητήσει το συμπέρασμα της έρευνας εφοριακού, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το ποσό της φοροδιαφυγής είναι 27,2 εκατ. ευρώ.

Οι γνώμες για την απόφαση του δικαστηρίου διίστανται. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Χένες θα καταδικαστεί σε φυλάκιση από τεσσεράμισι έως έξι χρόνια, ενώ άλλοι θεωρούν πολύ έξυπνη την τακτική των συνηγόρων να αποδεχθούν όλες τις κατηγορίες.

Ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση της YouGov, που διεξήχθη από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, έδειξε ότι 65% των Γερμανών θεωρούν ότι ο Χένες πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία της Μπάγερν. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 56% στη Βαυαρία.