Τη διαβεβαίωση ότι θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής απολύτως αποφασισμένη να παλέψει για την αυτοδιοίκηση και πως ακόμη κι αν χάσει στην εκλογική αναμέτρηση θα παραμείνει και ως περιφερειακή σύμβουλος εξέφρασε η Ρένα Δούρου.

Παράλληλα, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βολές κατά του νυν περιφερειάρχη Γ.Σγουρού, λέγοντας ότι το πλεόνασμα που επαίρεται ότι έχει είναι πλεόνασμα απραξίας. «Μας λέει ότι έχει «παρκάρει» τους πόρους της Περιφέρειας και εμείς πρέπει να χειροκροτήσουμε;» αναρωτήθηκε.

Μιλώντας στο Μega το πρωί της Τετάρτης η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεα Αττικής για να μείνει: «Θα μείνω στην Περιφέρεια και ως περιφερειακή σύμβουλος. Ακόμη κι αν χάσω, θα μείνω να το παλέψω» τόνισε και εξήγησε ότι πιστεύει στην αυτοδιοίκηση και και στόχος της είναι να σταματήσει η περιφέρεια «να είναι ετεροδιοίκηση».

Αναφερόμενη στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, εξαπέλυσε βολές κατά του επιχειρήματος που χρησιμοποιεί ο Γ.Σγουρός, ότι εκείνος έχει επιτύχει να έχει η Περιφέρεια Αττικής πλεόνασμα, λέγοντας: «Ρωτήστε τον γιατί επαίρεται για το πλεόνασμα. Έχει εκτελέσει μόνο 12,5% από τα έργα που έχει εξαγγείλει και μάλιστα σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι πλεόνασμα απραξίας, είναι ντροπή».

Η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι δεν μιλά για τους πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά για τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας και εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Σγουρό γιατί δεν αξιοποιεί τα χρήματα για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ή να λύσει το πρόβλημα αποχέτευσης που υπάρχει στην Περιφέρεια.

«Μας λέει ότι έχει «παρκάρει» τους πόρους της Περιφέρειας κι εμείς πρέπει να χειροκροτήσουμε;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείσα για Το Ποτάμι, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μια προσπάθεια λίγων 24ώρων δεν μπορεί να συγκρίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κίνημα με αγώνες πολλών ετών. Σημείωσε, πάντως, ότι είναι ενδεικτικό ποιος αντέδρασε πρώτος όταν ανακοινώθηκε Το Ποτάμι -παραπέμποντας στην Ελιά.

Σχολιάζοντας, δε, την Ελιά, η Ρένα Δούρου αναρωτήθηκε: «Γιατί αλλάζουν όνομα; Οι ίδιοι άνθρωποι είναι, σαν να παίζουν τις μουσικές καρέκλες. Ντρέπονται για την ιστορία τους; Τιμούν την πορεία τους κι αυτό που υπηρέτησαν;»

Επιπλέον, σχολίασε ότι ακόμη και στο όνομα δεν υπάρχει πρωτοτυπία, καθώς η «Ελιά» παραπέμπει στον ιστορικό ιταλικό πολιτικό σχηματισμό.